DISTRIBUIȚI

Rugbyștii de la SCM Timișoara au ”încasat” un duș rece în ultima sâmbătă de septembrie, cu înfrângerea la scorul de 28-7, cu Dinamo. Cu acest rezultat, bănățenii au terminat sezonul regulat pe locul 4, astfel că în semifinală se vor întâlni cu Steaua.

Dinamo a început mai curajos și a ajuns mult mai rapid în apropierea terenului de țintă al gazdelor. După o lovitură de pedeapsă ratată de Williams, a venit eseul lui Schwartz, transformat de Williams pentru 0-7. La jumătatea reprizei, Dinamo avea deja avantajul a două încercări, după ce și Bonaparte a culcat balonul în terenul de țintă al bănățenilor, iar Williams a transformat din nou. Oaspeți au fos tși în inferioritate numericăm după eliminarea lui Gordaș, însă asta nu i-a împiedicat să mai dea un eseu până la pauză, cu pachetul de înaintare și Puescu la finalizare. Dintr-o poziție similară cu lovitura de pedeapsă ratată, Williams nu grețit transformarea, astfel că la pauză s-a intrat cu 0-19 pe tabelă.

În repriza a doua, Dinamo a continuat să aibă jucători eliminați. Mai întâi Van Wyk, iar apoi, inclusiv pentru câteva minute de suprapunere, Barron. Chiar și așa, Timișoara nu a putut da eseu, ba mai mult, a rămas în inferioritate și ea, după ce Vlad Neculau a primit cartonașul roșu. Dinamo a mai punctat dintr-o penalitate, prin Williams. Abia după ce a fost condusă cu 22-0, Timișoara a dat eseu prin Sabău, transformat de Jipa. Dinamo a mai pus 3 puncte, de data aceasta din piciorul lui Barron, după care au curs eliminările. Samkurashvili  de la oaspeți, și Lazăr și Ștețco au fost eliminați. Ultimele puncte le-a adus tot Barron, la penalitate care a și fost ultima acțiune a partidei.

Valentin Calafeteanu spune că Timișoara nu s-a lăsat învinsă pentru a avea un anumit culoar spre finală. ”Ar fi multe de exprimat, cred eu că aș putea să rezum într-un singur cuvânt. E o lecție din toate punctele de vedere, pentru noi. În următoarele două săptămâni vom avea la dispoziție două meciuri în care vom arată dacă am luat ceea ce trebuie din aceasta lecție. Unul dintre obiective, la problemele de lot pe care le avem, a fost să nu avem accidentați și după această partidă. Însă fiind un sport de contact, nu se poate intra în teren și să faci non-combat.Se întâmplă situații dificile din punct de vedere al lotului, însă eu sunt sigur că vom găsi soluții împreună și vom depăși acest moment. Săptămâna viitoare avem un prim meci pentru a demonstra acest lucru. Eu știu că de luni vom avea învățămintele necesare din această partidă. Personal, mă folosesc mult mai bine de astfel d emomente dcât de victorie pentru a progresa. Am auzit tot felul de discuții că intră Dinamo și pierde Timișoara. Nu poți intra la un sport de contact să faci non-combat. Nu e volei, nu e baschet, nu e handbal. Vine peste tine și te doboară și te faci de rușine”, a precizat Calafeteanu.

Cei de la Dinamo au spus că au prins-o pe Timișoara într-o formă proastă. ”Nu a fost chiar un succes facil. E o echipă puternică Timișoara. Am reușit să câștigăm în ciuda accidentărilor pe care le au. Deși pe viitor, în următoarele etape, Timișoara va fi cu siguranță o altă echipă. Am jucat prost a doua repriză, nu înțeleg de c.e Le-am spus jucătorilor să stea concetrați, pentru că meciul nu este câștigat în prima repriză. (n.r. despre nervii din teren). Așa se mai întâmplă, probabil din cauza nervilor, a soarelui. Se mai întâmplă, mai sunt episoade dinastea”, a declarat antrenorul Cosmin Rațiu.

Săptămâna viitoare, Timișoara va juca acasă barajul pentru semifinală, acasă cu U Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ