Peste câțiva ani, Școala Generală nr 13 din Calea Șagului, de pe strada Gavril Musicescu, va avea un nou corp, cu parter și două etaje. Marți, consilierii locali timișoreni au aprobat studiul de fezabilitate pentru ridicare noului corp de clădire, din bani europeni, cu tot cu o sală modernă de sport.

Actuala școală are un corp cu două etaje, construit între 1965-1967. Ar fi trebuit să existe și o sală de sport, care nu s-a mai făcut. Edificiul actual are 15 săli de clasă, trei laboratoare, două cabinete și o sală de sport improvizată, plus trei grupuri sanitare și două terenuri de sport, alături de parcul mare amenajat în fața școlii. Elevii vin la ore în două schimburi, iar orele de sport în sală se fac greu. ”Administraţia şcolii întâmpină dificultăţi în desfăşurarea procesului de învăţământ atât din cauza numărului insuficient de săli de clasă, ceea ce conduce la necesitatea stabilirii orarului în două serii ( dimineaţă şi după amiază ), dar şi din lipsă unei săli de sport adecvate pentru desfăşurarea orelor de sport în perioada rece a anului”, se arată în proiectul de HCL pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Acum, la Generală 13 învață sute de elevi, iar cu noua clădire, s-ar rezolva problema orelor de după-masă, nedorite de părinți și copii. De asemenea, ar putea crește numărul de clase. ”Pentru asigurarea desfăşurării procesului de învăţământ într-un singur schimb, având în vedere numărul actual de elevi ai şcolii – 735 copii, dar şi posibilitatea creşterii numărului de elevi în viitorul apropiat, s-a optat pentru construirea unui corp de clădire P+1E”, se mai arată în proiectul de HCL. Valoarea totală estimată a lucrărilor este, conform Studiului de fezabilitate 3.990.241,11 â lei, dintre care valoarea construcțiilor-montaj este de 3.157.597,11 lei. Banii vin prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Noua clădire va avea o suprafață construită de 533,39 mp, iar suprafața desfășurată va fi de 894,405 mp. Durata estimată de realizare a lucrărilor este de 24 de luni. Procedural, urmează licitația pentru proiectare și execuție. Ulterior, după ce e gata proiectul, abia atunci va începe șantierul. Așadar, mai durează câțiva ani.

foto: didactic.ro

LĂSAȚI UN MESAJ