Workshop Compost, marti 28 septembrie 2021. foto: Sebastian Tataru

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare propune școlilor din Timișoara un proiect-pilot pentru combaterea risipie alimentare. Doritorii sunt așteptați să se înscrie în program până spre finalul acestei luni.

Programul se numește ”Educație pentru schimbare” și se adresează cadrelor didactice din învățământul gimnazial și liceal. Practic, prin proiectul-mamă ”La pas”, unul finanțat și cuprins în programull pentru Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, deși nu este neapărat un proiect cultural, se dorește ca 450 de elevi și 900 de membri ai famiiilor lor să afle mai multe despre consumul responsabil, reducerea risipei alimentare, alimentația sănătoasă, dar și moda sustenabilă. Asociația CRIES spune că va susține trei proiecte-pilot, cu condiția să aibă minimum 50 de elevi implicați. Se va da un premiu de 5000 de lei per școală, iar unitatea de învățământ va beneficia de consultanța unui expert sau unei organizații.

Cadrele didactice care doresc să se implice vor beneficia de sprijin sub mai multe forme. Ei vor putea participa la o tabără educațională, cu Asociațai CRIES, unde vor întâlni experți în domeniu. De asemenea, se va oferi acces la un program de mentorat, pentru ca profesorii să-și poată dezvolta competențele. În plus, se oferă posibilitatea particpării la o tabără în Italia, cu asociația Solidarius, care a mai colaborat cu CRIES.

Înscrierile sunt deschise până la 27 iulie. Mai multe detalii, aici.

LĂSAȚI UN MESAJ