ACS Poli nu mai poate aduce jucători extracomunitari o bună perioadă de timp. Interdicția de a legitima forță de muncă din afara UE este valabilă pentru trei ani, nu unul, cum s-a scris inițial.

Informația despre interdicție a aparut inițial pe site-ul debanat.ro, care scria că e vorba doar de un an. Daniel Stanciu, noul manager sportiv al echipei a spus că nu știe detalii despre subiect. ”Vorbiți cu cei care au fost înainte”, ne-a precizat Stanciu. Fostul manager, Ion Timofte, a dezvăluit că este o interdicție de trei ani, legată de înregistrarea contractelor de muncă, nu o interdicție de la FRF. ”Nu este o interdicție pe linie sportivă. Clubul a primit interdicția de a aduce extracomunitari timp de trei ani, din iarnă, orice fel de angajați, și magazioneri. Problema ține de necorelarea legislației sportive cu cea din domeniul muncii. Așa s-a născut și problema Nikiema, deoarece noi nu știam că nu avem voie să îl legitimăm, am aflat când ne-am dus să îi înregistrăm contractul de muncă”, a declarat Timofte.

Pentru burkinabezul Victor Nikiema s-a găsit soluția ca jucătorul să se căsătorească cu iubita sa portugheză, cu care are doi copii, ca să primească un permis de muncă UE. Brazilianul Pedro Henrique a putut rămâne la echipă doar pentru că era deja venit la club din iarnă, înainte ca ACS Poli să ia o amendă de 6000 de lei pentru jucători extracomunitari.

Anda DELIU
(sursa foto: .facebook.com/ACSPoliTimisoara)

LĂSAȚI UN MESAJ