DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a suspendat cursurilor în învățământul preuniversitar, înclusiv mersul la grădinițe. În afara de elevii aflați în ani terminali, care vor susține fizic examenele naționale, ceilalți nu vor mai reveni în bănci sau la grădinițe până la toamnă. Municipalitatea timișoreană spune că va profita de această perioadă pentru renovarea unităților școlare.

Astfel, pentru reparații capitale la Grădinița cu Program Prelungit nr.9 Carla Pelz de pe strada Crișan, din Mehala, s-a lansat licitația, iar ofertele se pot depune până în 11 mai. Lucrările vor avea termen de realizare în 120 de zile. De asemenea, Nicolae Robu spune că lucrările avansează încurajator la noul corp al Liceului Lenau, din campusul Oituz. Edilul spune că până în septembrie, se vor face intervenții peste tot. ”În toate cartierele vor fi intervenții la unitățile de învățământ. Vrem ca atunci când încep școlile, copiii timișoreni să aibă condiții cât mai bune. Avem și corpuri noi în construcție. S-a deblocat lucrările la noul campus Lenau. Am primit poze, sunt încântat de progres”, a declarat primarul Robu.

Iar dacă noul corp pentru Liceul Lenau va fi prima școală nouă de stat ridicată după Revoluție în Timișoara, un șantier important se află nu departe, la Școala Generală nr. 16 (foto) din cartierul Tipografilor. Actuala clădire este extinsă, iar viceprimarul Dan Diaconu promite că la respectiva școală nu vor mai fi cursuri după-amiaza. ”Extinderea școlii generale 16 este unul dintre aceste obiective. Am reușit multe în ultima perioadă, imaginile sunt de la cel de al doilea corp de extindere, primul fiind deja finalizat ca structură și lucrându-se la finisaje. Suntem optimiști. Elevii și profesorii de la gen. 16 se vor întoarce în toamnă într-o școală nouă, mult mai spațioasă și vor avea cursuri exclusiv de dimineața, aici”, a postat Dan Diaconu pe Facebook.

 foto: facebook.com/dandiaconutimisoara

 

LĂSAȚI UN MESAJ