DISTRIBUIȚI

Pe final de campanie electorală, liderii din PSd Timiș au ieșit cu ultimele înțepături către adversarii de la alegeri, în special PNL și Pro România, cu o ușoară ”cruțare” a celor din USR-PLUS. Simonis a spus că partidul lui Ponta nu va face pragul electoral și i-a ironizat atât pe Nica și cât și pe Pirtea, iar Grindeanu spune că oamenii nu trebuie să-și irosească voturile.

Sorin Grindeanu nu a nominalizat vreun partid, dar a vorbit despre conceptul de risipire a votului, aluzie ce poate fi interpretată tot la adresa Pro România. ”Românii trebuie să înțeleagă că alegerile parlamentare sunt decisive.. Fac un apel la oameni să nu-și irosească votul, să voteze singurul partid de stânga cu șanse de câștig, PSD”, a declarat Grindeanu.  simonis a nominalizat clar. ”Este un partid care are oameni proveniți din PSD, cărora PSD le-a dat totul. Orice vot dat celor de la Pro România este un vot irosit. Toate măsurătorile arată că acest partid nu va intra în Parlament, iar voturile lor se vor redistribui la PNL și USR. Îndemnul meu este ca votanții de stânga să voteze PSD”, a declarat Simonis.

Deputatul a vorbit și despre îndemnul lui, ca toți parlamentarii aflați la primul mandat să-și dea demisia în 20 decembrie, ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială. Simonia a spus că cei din USR i-au urmat îndemnul și a spus că la PNL nu a văzut vreo rezonanță. Social-democratul l-a nominalizat pe Marilen Pirtea, singurul aflat la primul mandat, care și-a mai dat demisia pe finalul mandatului de rector ca să poată candida ”fără număr” la șefia Universității de Vest. ”Domnul Pirtea nu este străin de astfel de practici. A demisionat de două ori din postura de rector, pentru a nu avea două mandate complet și pentru a candida pentru al treilea și al patrulea  mandat. Așa că nu trebuie să-i spunem noi cum se face”, a spus Simonis.

Nici Alin Nica nu a scăpat de ironii după ce a dat joi un comunicat de presă cum că vrea redeschiderea sălilor de fitness, deși putea foarte bine să-i spună asta public prefectei Oneț, cu care se întâlnește toată ziua la Palatul Administrativ. ”Am văzut declarația președintelui de consiliu județean. Am văzut și că nu l-a băgat nimeni în seamă, nici Prefectul de Timiș, nimeni. Nu l-am văzut însă pe domnul Nica îngrijorat acum o lună când s-a luat decizia închiderii complete a sălilor, nu l-am văzut îngrijorat despre închiderea piețelor, de închiderea Horeca, de închidere școlilor, nu l-am văzut îngrijorat de lipsa de protecție a locurilor de muncă, a firmelor românești”, a spus Simonis.

LĂSAȚI UN MESAJ