DISTRIBUIȚI

Candidatul PSD la alegerile parlamentare Sorin Grindeanu a criticat vehement noile măsuri și restricții pe care Guvernul Orban le-a pregătit din 9 noiembrie încolo. Fostul premier al României a acuzat și lipsa de organizare din Timiș de după noaptea în care opt localități au fost carantinare la niște ore la care majoritatea populației dormea.

Grindeanu a criticat vehement ce fac cei din PNL, pe care nu s-a sfiit să-i facă ”hoți”. ”Acest Guvern de hoți și de incompetenți a eșuat groaznic în gestionarea pandemiei. Am văzut cum președintele iohannis a prezidat ședința de Guvern, care a consfințit eșecul guvernării liberale. Am văzut cum președintele Iohannis și Guvernul spun că trebuie să închidem piețele, tîrgurile, tot ce înseamnă producție în România, dar supermarketurile rămân deschise. Asta înseamnă guvernare liberală: să nu te intereseze cum merge economia țării, ci e mai interesant cum merge economia marilor corporații. Am văzut cu toții într-un mod haotic. La 3:45 să dai sms-uri pe Grupul de Situații de Urgență, iar la ora 5 să inaugurezi carantina…Asta înseamnă modul de gestionare a autorităților statului sub guvernarea PNL. Lista de soluții și măsuri sunt dedicat unui singur interes, cel al PNL. Care e acel interes? Indiferent de cât de mulți oameni se infectează și mor, noi trebuie să facem alegeri. Pentru că le este frică că românii își vor da seama din ce în ce mai mult cum gestionează Iohannis și Guvernul PNL situația”, a spus Grindeanu.

De altfel, Grindeanu a povestit cum Eva Andreaș, fosta prefectă, a fost sunată noaptea trecută de un membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care o anunța că e pregătit pentru carantină. ”Ieri noapte, fostul prefect a fost sunat de membri ai CJCSU, care i-au spus că sunt toți pe poziții pentru instaurarea carantinei. Probabil era târziu….Acest lucru scoate în evidență haosul și lipsa de organizare, incompetența care guvernează astăzi România”, a punctat Sorin Grindeanu. De un an, prefecta Timișului este Liliana Oneț.

Liderul social-democrat a recunoscut că partidului îi e foarte greu să-și facă acum campanie electoral, cu atâtea restricții.  ”PSD este singurul partid din România care face campanie vorbind cu oamenii, care merge din ușă în ușă. Ceilalți au alte tehnici de campanie. Noi în toți acești ani așa ne-am făcut campanie electorală. Stând de vorbă și având legături cu românii, asta a dat forța PSD-ului în toți acești ani”, a spus Grindeanu. Politicianul e convins că PNL va pierde alegerile. ”De fiecare dată când am avut așa un Guvern, în perioada 1996-2000 sau 2010-2012, românii l-au sancționat. În 2000, PNȚCD a ieșit din Parlament și după aceea, PDL a intrat cu greu, iar apoi s-au ascuns în PNL-ul de astăzi”, a mai spus Grindeanu.

Pesedistul a spus clar că PSD rămâne sigur în opoziție în Timiș și a ironizat negocierile neterminate nici acum dintre PNL și USR-PLUS. ”PSD a pierdut alegerile în Timiș. Respectăm voința timișenilor exprimată la vot, pentru că asta înseamnă democrație. Câteodată câștigi, câteodată pierzi. Pentru următorii4 ani vom face o opoziție constructivă în Timișoara și în CJT. Declarațiile primarului de la Sânnicolau Mare, actual secretar general interimar al PNL, arată imaginea la zi a iubirii din PNL și USR-PLUS”, a mai spus Grindeanu, care a comparat negocierile dintre partide cu un ”conflict” între doi copii care se joacă în nisip.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ