DISTRIBUIȚI

În condițiile negocierilor deja cu accente de telenovele dintre USR-PLUS și PNL, social-democratul Sorin Grindeanu spune că situația epidemiologică din județ, dar și din țară, sunt trecut în plan secund de cele două partide, care demonstrează indiferență față de cetățeni. Deși sondajele nu par să indice mari șanse pentru PSD la alegerile din decembrie, fostul premier încearcă să pară optimist.

Firește, liderul PSD îi critică pe liberali. ”Din punctul nostru de vedere, PNL este incapabil să guverneze, nu doar la nivel național, ci la nivel de Timiș. Vedem de două luni de zile că nu sunt în stare să facă o majoritate la nivel de CJT și CLT, Timișul trecând printr-o situație foarte grea. Avem localități carantinate, la care incidența este printre cele mai mari din țară. Doar domnii de la PNL se țin doar de jocuri politice aruncând vina unii pe alții. Dacă nu sunt în stare să se înțeleagă, le punem la dispoziție sediul și know-how-ul. Am senzația că există un joc între PNL și USR și acest joc e dat de faptul că peste două săptămâni avem alegerile generale. Oameni nu au nevoie de frica domnului Nica de a avea oameni de la USR vicepreședinți sau de dorința domnului Nica de a avea putere absolută în CJT”, a spus Grindeanu.

Candidatul PSD pentru alegerile parlamentare nu a vrut să se pronunțe cu privire la votul pe care colegii săi îl vor da pentru vicepreședinții de CJT, deși se știe clară USR îl propune pe Cristian Moș. La primărie, PSD l-a votat doar pe Lațcău, nu și pe Tabără, de la PNL, iar Grindeanu a lăsat să se înțeleagă că motivul ar fi faptul că avocatul a girat în trecut țeapa imobiliară Radisson, cu semnătura sa. ”Haideți să vedem candidații. Din discuțiile avute cu colegii mei, le-am cerut să facă opoziție constructivă. Să vedem cine sunt candidații, contează foarte mult sunt candidații. Noi ne-am înțeles rolul de opozanți și vom face opoziție în CJT doar dacă vedem că cei de la PNL se țin de jocuri politice. (n.r. despre Cosmin Tabără) Înțeleg că nu era neapărat o persoană dincolo de orice suspiciuni”, a precizat Sorin Grindeanu.

Social-democratul, adus ca un fel e salvator al procentelor în derivă ale PSD, a criticat și decizia de carantinare a unor localități, dar și guvernarea PNL, pentru că nu a putut crea mai multe locuri în spitale pentru bolnavii de covid-19, îndatorarea țării, fără aplicarea unor măsuri de relansare a economiei, dar și fapul că România e singura țară din UE care acum face exclusiv școală online. Grindeanu spune că PSD speră să atragă și mulți votanți nehotărâți. ”Avem și alte zone pe care le putem accesa. Titu Bojin, care a venit tot din stânga, a avut 10.000 de voturi aproape la alegerile locale. Ne bazăm pe un bazin mai larg. Dar modul în care este gestionată această criză sanitară va duce la o prezență scăzută la vot”, a mai adăugat fostul premier al României.

 

LĂSAȚI UN MESAJ