DISTRIBUIȚI

Parlamentul PSD Sorin Grindeanu a ieșit cu mai multe poziții critice în ceea ce privește modul de a acționa al autorităților locale din Timiș în contextul epidemiologic. De asemenea, deputatul spune că dacă nu se prezintă rapid concluziile descinderii Corpului de Control al ministrului de Interne după scandalul cu Ana Munteanu, va depune o moțiune simplă contra lui Lucian Bode.

Grindeanu a lăsat să se înțeleagă că Ana Munteanu, consiliera locală USR care a făcut un circ monstru la Hotel Del Corso nu doar de capul ei, ci, cel mai probabil, în ”colaborare” cu Zoltan Nemeth, Dominic Fritz sau Cristian Moș. Ministrul a trimis Corpul de Control la Prefectura Timiș, Jandarmeria Timiș și Poliția Timiș. ”Fac un apel la ministrul Bode să prezinte cât mai rapid acest raport, pentru că eu nu cred că Ana Munteanu a acționat de capul ei. Atenționarea este cât se poate de serioasă, pentru că altfel, voi depune în Parlament o moțiunea simplă împotriva domnului Bode. Cred că raportul e așteptat nu doar de noi, ci și de foarte mulți timișoreni, care au văzut acest mod de acest – poate cuvântul e prea slab, abuz pe care l-au făcut cei din USR în Timiș. E de datoria ministrului de Interne să clarifice rapid acest subiect, astfel încât să aflăm dacă doamna acționat la îndemnele colegilor, fie că voribm de primar, de vicepreședintele CJT, care este și președintel al filialei USR, fie că vorbim de prefect. Îmi este cât se poate de clar că dânsa este o victimă a acestui mod de a face politică. Probabil că dacă această domnișoară trăia pe vremea naziștilor, ar fi sunat la Gestapo să spună că vecinul e evreu”, spune Grindeanu.

Nici Vlad Voiculescu nu a scăpat de criticile lui Gindeanu. ”Am văzut o conferință în care Vlad voiculescu răzând și hlizându-se la români de la înaîlțimea acelei tribune. Nu găsesc niciun motiv de glumă pentru ceea ce s-a întâmplat aseară. În acest moment nu îmi este foarte clar ce măsuri avem în situația în care suntem. Ceea ce denotă o gestionare dezastruoasă a pandemiei. Noi, de altfel, am dpeus acum o lună o moțiune simplă. Din păcate, nu a trecut. Eu săptămâna rtecută am cerut în Parlament crearea unei comisii de anchetă apropo de falisificarea datelor și ce a spus Vlad Voiculescu. Comisia de anchetă va fi înființaăt săptămâna viitoare. Există două posibilități. Ori a mințit Guvernul atunci în toamna anului trecut, ceea ce este foarte grav. Ori a mințit Vlad Voiculescu în urmă cu câteva zile, ceea ce mi se pare la fel de grav. Asta duce la demiterea acesuti domn, Vlad Voiculescu, care am înțeles că în raporturile care le trimite către prim-ministru, marile realizări sunt legate de like-uri și share-uri pe Facebook”, a mai punctat Grindeanu, care a precizta că mulți liberali i-au zis că ar fi votat contra lui Voiculescu, dacă nu era ”ordin” pentru bunul mers al alianței.

Nici Fritz și Nica nu au scăpat de criticile lui Grindeanu. ”Cred că Timișoara și Timișul sunt un caz aparte. Am văzut o poziție a primarului Dominic Fritz care susține introducerea carantinei. De de altă parte, am văzut o poziție de tipă Șoșoacă a domnului Alin Nica. A compara pandemia cu Revouția din Timișoara și cu ceea ce a însemnat Revoluția mi se pare extrem de deplasat. Noi am spus de la începutul pandemiei că trebuie să se aplice niște reguli clare. Avem acest indice de peste 7 care se aplică la Timișoara, dar nu se aplică la fel la Moșnița Nouă, la Pădureni, la București și la Cluj. Aceste reguli trebuie să fie clare pentru toată lumea. Altfel, e clar că timișorenii să se simtă nedreptățiți. Asta nu înseamnă că trebuie să închizi accesul în Piața Operei. Acolo, dincolo de faputl că în 30 de ani a fost o singură dar locul de a celebra o victorie, în toamna anului trecut, când indicele era peste 8, acel loc are o altă destinație. De obicei, acolo se merge și se protestează față de anumite motive A restricționa accesul mi se pare un abuz. Tocmai de aceea fac un apel, să lase bătălia politică și să fie cât mai constructivi în acestă luptă cu pandemia”, a mai adăugat Grindeanu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ