DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură a Municipiului Timișoara a început în acest an un proiect de teatru pentru liceeni. Rezultatul, piesa ”Eu, tu, noi și mine”, tocmai a avut premiera.

Proiectul a fost coordonat de Ionuț Pârvulescu, actor cu experiență de 23 de ani. ”Dacă sărim o etapă din viața noastră, din nepăsare, sau dacă ne credem atotștiutori, o să avem neplăcuta surpriză mai târziu, când o să dăm cu capul de uși închise în nas pentru un lucru pe care noi acum îl credem insignifiant. Încercați să urcați până la etajul 10 pe scări, nu cu liftul, și o să vedeți cât de bogați o să fiți când o să ajungeți la etajul 10. Numai că, până să mergeți pe scări sau să apăsați butonul liftului, este necesar și obligatoriu ca blocul să aibă fundație solidă.Drumul către personaj este mai frumos când e mai greu și cu multe provocări. E ușor să chem personajul la mine, dar e mult mai plăcut să mă duc eu la el și să îl descopăr. Pentru asta este nevoie de disciplină, răbdare, atenție, concentrare, sacrificiu, credință, iubire, pasiune și multă perseverență. Și nu mă refer numai în teatru… ci în orice meserie pe care o veți alege”, a declarat Pîrvulescu.

Piesa este cu liceeni și despre liceeni. Din martie, tinerii s-au pregătit sârguincios și acum, nu-și mai pot imagina rutina săptămânală fără orele petrecute la Sala Lira. ”Pentru mine, orele de teatru la început erau o mică frică, dar cu fiecare etapă am început să îmi doresc să vin și să-mi înfrâng această frică din ce în ce mai mult, iar acum nu aș putea să-mi imaginez ziua de miercuri fără acest curs…”, spune David Stoichescu, cursant.

LĂSAȚI UN MESAJ