DISTRIBUIȚI

Spitalul Clinic de Căi Ferate Timișoara are un aparat de testare moleculară de tip real-time PCR, care este pregătit pentru a obține autorizația de funcționare de la dSP Timiș. Astfel, în Timiș se va ajunge la șapte laboratoare pentru testarea de coronavirus la stat, pe lângă ceea ce este disponibil la privat.

Aparatul de la spitalul CFR, spital-suport pentru bolnavii de coronavirus, este trimis de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Aparatul a fost pus în funcțiune cu ajutorul a trei cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara, Cătălin Marian, Florin Horhat și Edward Șeclăman. UMFT a sprijinit laboratorul cu dotări materiale și resursa umană calificată.  Laboratorul va avea capacitatea de a procesa 50 de teste pe zi, fiind unul cu o capacitate mai mică, la fel ca cele de la Spitalul de campanie sau cel de la INSP și Lugoj.

Conform listei de pe site-ul Ministerului Sănătății, acum în Timiș apar opt laboratoare de testare acreditate. Vorbim despre cel de la Institutul de Sănătate Publică, Spitalul Municipal (aflat la Maternitatea Bega), Spitalul Județean, Spitalul Militar (aparat ce poate procesa 40 de teste pe zi, la Spitalul de campanie), Spitalul ”Victor Babeș”, Spitalul Municipal din Lugoj, plus centrele private de la Bioclinica și Medlife. Urmează, după acreditarea DSP, să se pună în funcțiune și laboratorul de la Spitalul CFR.

Un aparat rapid ar fi trebuit să ajungă și la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu”, dar achiziția, cu bani de la primărie, era îngreunată de cererea mare de astfel de aparate, produse în Asia.

LĂSAȚI UN MESAJ