DISTRIBUIȚI

Județul Timiș este singurul din România în care se implementează proiectul WoW Europe, unul care vizează promovarea sportului în rândul populației, cu ajutorul sportivilor sau al foștilor sportivi. O parte importantă a programului include promovarea sportului în rândul școlilor din județ. 

WoW Europe este icoordonay de Asociația Junior Sport, condusă de Beatrice Mercado și acesat de Asociația AMA EVENTS, și este singurul proiect din România finanțat prin programul Eramus+ Sport. De asemenea, finațare vine și de la Consiliul Județean Timiș. ”Numai anul trecut, deși 2020 nu a fost unul de referință, s-a alocat aproape un milion de lei. În 2019 s-au pus la dispoziție, în schimb, prin acest instrument în jur de 2.3 milioane de lei pentru diverse proiecte care vizează performanța în sport, care nu întârzie să apară atunci când sunt asigurate pârghii de sprijin de către cei care pot face asta, oameni dedicați, campioni pe care îi felicit pentru ceea ce au făcut pentru comunitățile noastre”, spune vicele CJT, Alexandru Proteasa.

Conferința de lansare a proiectului a avut loc astăzi. Evenimentul s-a lungit destul de mult, iar unii vorbitori au fost vizibili plictisiți, iar alții au trebuit să plece mai repede. De asemenea, s-a ajuns inclusiv la declarații deplasate din partea ambasadorilor proiectului. La un moment dat, fără vreo legătură cu proiectul, unii ambasadori se tânguiau despr elipsa infrastructurii sportive, iar ulterior, alți i-au certat efectiv pe cei de dinainte că au au vorbit pe un subiect paralel cu cel al evenimentului. Un sportiv inclusiv vorbea despre ce business privat are el, cu o sală pe care și-a deschis-o recent.

În cadrul proiectului vor avea loc alte șase acțiuni, pe lângă cofnerința de prezentare: ”Azi sunt Profu’ tău de Sport!”, Workshopul „Sănătate prin sport” , „Pedaliada”, ”Ora deschisă de sport”, Workshopul „De la experți în sport către oameni”, plus conferința de încheiere a proiectului, programată să aibă loc în luna octombrie, la Timișoara. Săptămâna viitoare, în trei zile, d ela ora 11, vor fi avea loc primele acțiuni din seria ”Azi sunt Profu’ tău de Sport!”.

În 2 martie la LPS Banatul vor merge boxerul Flavius Biea, antrenorul de lupte Petru Brândușan, antrenorul de lupte Sebastian Gavrilă, campionul de duathlon și triathllon Ciprian Bălălnescu și antrenoarea de baschet Vera Gavrilă. În 3 martie, la Școala Gimnazială nr 7 din Calea Lipovei vor ajunge antrenoarea de tenis de masă Nicoleta Husar și antrenorul de scrimă Teofil Moisuc. În 4 martie, la Școala Gimnazială din Moșnița Nouă la eveniment va participa campioană de kickboxing Jasmina Ciocoiu.

Proiectul Wow Europe mai are loc simultan în zece țări Bulgaria, Italia, Letonia Lituania, Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Turcia și România.

LĂSAȚI UN MESAJ