DISTRIBUIȚI

Timișoara are o listă deja relativ medie de viitoare stadioane, iar unul dintre ele ar urma să apară în spatele bazei Autoturisme, fostul stadion pe care juca Ripensia la seniori, în cartierul Ciarda Roșie. Arena face parte din lista veche de patru baze sportive și pentru cetățeni, promis de robu din 2012. Edilul spune că stadionul, care ar fi unul preponderent de rugby, e blocat în faza de proiectare.

Baza sportivă, cu un stadion cu aproximativ 10.000 de locuri, s-ar ridica pe terenul de după dâmbul din spatele unei porți de la terenul utilizat acum de grupele mari de juniori ale Ripensiei. ”Obiectivul este din păcate blocat! Stadiul este că Studiul de fezabilitate a fost predat și aprobat în Consiliul Local. Am dat ordin de elaborare a Proiectului tehnic, numai că firma de proiectare, în contextul pandemiei, și-a scos de la ceva instituție, nu știu care, ce se ocupă cu asta, o hârtie prin care, în baza legii, îi permite să sisteze lucrările. Au fost incorecți, nu mi s-a adus la cunoștință de către aparatul primăriei, Ce treabă are pandemia cu proiectarea? Hai să fim serioși!”, a spus Nicolae Robu. Firma care face proiectarea bazei sportive este din Oradea.

Primarul spune că le va cere să revină la muncă, una oricum ne-fizică și care nu presupune contactul uman. ”O să-i sun după conferința de presă (n.r de marți de la ora 11) și sper să reia proiectarea. Întotdeauna după discuțiile cu mine s-au mobilizat, sper să o facă și acum. Vrem să ducem acel proiect până la capăt, deși veți vedea ce stadion vom face cu acea tehnologie nouă. Vom vorbi despre el la momentul potrivit”, a mai spus primarul. Robu a mai promis un stadion nou de 15.000 de locuri, pentru fotbal, ridicat cu tehnologie lego, pe Calea Buziașului. Edilul a spus că momentan nu poate preciza locația exactă a acestei arene, dedicată fotbalului, pentru care acum se începe studiul de fezabilitate.

Baza sportivă cu stadionul de rugby din Ciarda Roșie se va ridica pe un teren care este al primăriei. Face parte din cele patru baze sportive mari, cu terenuri de fotbal, abschet, handbal, bazine de înot, promise de primar încă din 2012. Astfel de baze de agrement, dedicate în principal sportului de masă, se vor face și în Zona Lipovei, dar și în Calea Șagului, nu departe de Shopping City. O a patra ar fi fost promisă zonei Circumvalațiunii, dar deocamdată, nu avem o locație clară sau documentație.

foto. Constantin Duma

 

LĂSAȚI UN MESAJ