DISTRIBUIȚI
Steliano Filip

Timișoreanul Steliano Filip ar putea prinde primul său contract în străinătate. Promovați în prima ligă din Turcia, cei de la Karabuksport sunt interesați de jucătorul lui Dinamo, scrie Prosport.

Cei de la Karabukspor îl vor și pe fundașul Valerică Găman, fostul jucător al Astrei, care va semna pe doi ani. Citat de Prosport, conducătorul clubului, Tolga Cui, a spus că există negocieri și cu Steliano Filip. ”Continuăm între timp discuţiile cu un al doilea jucător din naţionala României. În total, vom face peste 13 transferuri în această vară. Fără îndoială, vom construi o echipă foarte bună”, a precizat Cui, citat de Prosport. Sezonul acesta, pentru formația turcă au jucat românii Marius Alexe, Gabi Iancu și Ionuț Neagu.

Deocamdată, Steliano Filip nu a debutat oficial la Euro 2016, după ce a fost doar rezervă în meciul cu Franța. Jucătorul este sub contract cu Dinamo până în 31 decembrie 2016. Site-ul transfermarkt.de îl evaluează la 1,25 de milioane de euro. Filip are 21 de meciuri la Dinamo în sezonul regulat, plus cinci în play-off, cu 1749, respectiv 4445 de minute. În sezonul regulat, a avut 875 de minute jucate ca titular, cu 2 goluri și 2 assisturi. În Cupa României și Cupa Ligii a bifat câte două meciuri, cu 132, respectiv 180 de minute.

Până acum, la 20 de ani, Steliano Filip a jucat la LPS Banatul, FC Maramureș și Dinamo.

 

Anda DELIU

(foto: sport1X2.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ