DISTRIBUIȚI

Pandemia de coronavirus a blocat și programele de studii cu burse la universități din străinătate, firește, din moment ce a blocat cursurile față în față și călătoriile. În acest context, Universitatea de Vest oferă oportunitatea studenților săi să studieze  online la universitățile partenere din rețeaua Unita.

Din semestrul doi, studenții pot urmări și absolvi cursuri de la universitățile partenere din rețeaua Unita. Cursurile vor fi recunoscute și echivalate exact așa cum se întâmplă cu programul de mobilitate Erasmus+. Selecția studenților este în desfășurare, printr-un proces complet digitalizat, cu o evaluare făcută de universitățile partenere. Recunoaștere și echivalarea ulterioară se va face tot online. Din alianța universitară Unita fac parte: : Università degli studi di Torino, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Université Savoie Mont Blanc, Universidad de Zaragoza şi Universidade Beira Interior. Cu tot cu UVT, cele șase universități din țări vorbitoare de limbi romanice însumează 165.000 de studenți.

Rectorul Pirtea spune că digitalizarea va ocupa un loc mai important în viața universităților europene începând din 2021. ”Prin acest demers, care pilotează mobilitățile virtuale la nivelul alianței UNITA în acest an universitar, asigurăm continuitatea experienței de studiu în străinătate pentru studenţii UVT, deoarece suntem conştienţi de oportunităţile pe care le are asupra dezvoltării profesionale și personale a studenților. Obiectivul nostru, însă, este dublu. Astfel, pe lângă oferta făcută studenţilor, ne dorim să fim pregătiți pentru următorul exerciţiu financiar de la nivel european, în care programul Erasmus va beneficia de un buget mai mare, iar componenta virtuală şi digitală se anticipează că va fi semnificativă. UVT se află, în acest fel, în trendul educației universitare europene, alături de partenerii din UNITA – Universitas Montium. Să ai acces la un curs organizat de Università degli studi di Torino (IT), Université de Pau et des Pays de l’Adour (FR), Université Savoie Mont Blanc (FR), Universidad de Zaragoza (ES) sau Universidade Beira Interior (PT) de la tine din ţară, să înveţi cu colegi şi cadre didactice din aceste universităţi, iar apoi efortul să îţi fie recunoscut și echivalat acasă, la UVT, reprezintă o şansă pe care ne-am străduit să o oferim studenţilor noştri, acum”, spune Marilen Pirtea.

UVT face parte din Unita din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ