DISTRIBUIȚI

Teatrul Național ”Mihaai Eminescu” Timișoara atrage din nou atenția specialiștilor prin nominalizările pentru premiile UNITER. Actorul Ion Rizea (foto) și scenograful Helmuth Stürmer sunt nominalizați, iar scenografa Geta Geta Medinski a fost recompendată pentru întreaga cariera.

Actorul Ion Rizea e nominalizat la prmeiile UNITER pentru rolul ”Bunica”, din piesa ”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”. A fost ideea lui Radu Iacoban, regizorul și autorul textului spectacolului, să îl distribuie pe Rizea în rol de femeie, iar actorul a acceptat provocările unul rol în travestit. În ceea ce-l privete oe Helmuth Stürmer este nominalizat pentru decorul realizat pentru ”Rinocerii” de Eugène Ionesco, piesă regizată de Gábor Tompa și care s-a jucat în 4 martie, chiar înainte ca pandemia de coronavirus să ia amploare și în România. Stürmer a creat decoruri pentru mutle scene ale lumii și mai are prmeii UNITER, dar și altele, naționale și internaționale, și este un nume relevant pentru Fabrica de decoruri a TNT.

Scenografa Geta Medinski a fost nominalizată pentru întreaga sa cariera. Senatul UNITER i-a decenat Premiul pentru întreaga activitate, mai ales că numele său se identifică cu cel al Teatrului Național Timișoara. Juriul pentru Premiile UNITER este format din criticii de teatru Oana Cristea Grigorescu, Claudiu Groza și Cristina Rusiecki.

 

LĂSAȚI UN MESAJ