DISTRIBUIȚI

Săptămâna viitoare, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” Timișoara pune în scenă un spectacol-lectură scris de un autor ucrainean. ”Sindromul supraviețuitorului” este o piesă menită să ajute la strângerea de fonduri pentru vecinii din țara afectată de război.

”Sindromul supraviețuitorului” este o piesă scrisă de Andrii Bodnarenko, iar traducerea îi aparține Ralucăi Rădulescu. Spectacolul face parte din campania ”Artiști români pentru artiști ucraineni”, o strângere de fonduri derulată de UNITER, alături de , Worldwide Reading Project și CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore. Toate teatrele implicate în proiect montează un spectacol-lectură, din zece etxte scrise de autori ucraineni, de la izbucnirea rîzboiului.

Din distribuței fac parte actorii Alina Ilea, Roberta Popa și Cristian Szekeres. Mihaela Lichiardopol semnează regia artistică, iar Gabriela Strugaru-Popa s-a ocupat de scenografie. De asemenea, Sebastian Hamburger s-a ocupat de video-design, iar Ștefan Iordănescu este coordonatorul proiectului. Proiectul de strângere de fonduri se derulează în perioada 16 mai – 15 iunie, în 46 de instituți culturale și independente din România și Republica Moldova.

Spectacolul va fi miercuri, 1 iunie, în Sala 2, de la ora 19. Biletele se pot lua de pe www.mystage.ro. UNITER va direcționa încasările pentru ajutorarea artițtilor din Ucraina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ