DISTRIBUIȚI

După o lună așteptare, în Săptămâna Luminată se vor relua și spectacole susținute de Teatrul Național ”Mihai Eminescu” Timișoara. Primul spectacol va fi sâmbătă, 8 mai, ”M-am hotărât să devin prost”, care se va pune în scenă în Sala Mare.

Conform legii, cât timp Timișoara rămâne încadrată în scenariul galben, sălile de teatru pot funcționa la o capacitate de maximum 30% din capacitate. După „M-am hotărât să devin prost”, după celebrul roman al lui Martin Paige, duminică, 9 mai, în Sala 2 se pune în scenă ”Cercurile încrederii”, de Radu Popescu. Tot în Sala 2, vineri, 14 mai, urmează „Freak shoe”, un one-man show cu smenătura lui Florin Piersic jr. La data de 16 mai, duminică, este programată piesa ”Mătușa Julia și Condeierul”, de Mario Vargas Lllosa, în Sala Mare. În 21 mai, în Sala 2, urmează o premieră lve, cu piesa ”Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese”, de Radu Iacobon, prezentat online în perioada restricționărilor.

Luna mai se încheie apoteotic, cu o premieră absolută. În 28, în Sala Mare, s epune în scenă piesa „Zorva”, după celebrul roman al lui Nikos Kazantzakis, în regia Mihaelei Lichiardopol. Piesa se va juca și sâmbătă, 29 mai. Iată distribuția spectacolului: Ion Rizea, Matei Chioariu, Alina Ilea, Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu, Bogdan Spiridon, Andrei Chifu, Victor Manovici, Iuliana Crăescu, Laura Avarvari,  Ana-Maria Pandele Andone, Paula Maria Frunzetti, Luminița Tulgara și Cristian Szekeres.  Echipa de creație este completată de Emil Bejenaru (decoruri), Gabriela Strugaru Popa (costume), Sebastian Hamburger (muzica și video) și Florian Putere (light design).

Toate spectacolele vor începe în luna mai la ora 19. Biletele se pot achiziționa online deja de astăzi. Agenția de bilete de pe strada Mărășești nr. 2 se deschide din 4 mai, cu programul său obișnuit, de marți până duminică, între orele 11-19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ