DISTRIBUIȚI

Boxerii care se vor lupta sâmbătă la Gala Noaptea Spartanilor – Confruntarea de pe Bega, au trecut cu brio de testul cântarului oficial, vineri la prânz. Gala debutează sâmbătă la ora 20, iar Lucian Bute e invitat special, însă pe lângă pugilistul stabilit în Canada, mai e așteptat și Francisc Vaștag.

Evenimentul va avea cinci meciuri, iar cea mai importantă bătălie e lupta pentru centura WBA Continental, la categoria semimijlocie, între Flavius Biea și ungurul Laszlo Toth. Biea visează la un succes prin KO. ”Am ieșit foarte bine, am făcut categoria. Acum, am băut puțină apă și aștept să merg la masă, să mănânc și să mă hidratez, și mâine să merg să fiu în forma cea mai bună pentru meci. Mă simt foarte bine, cred că acesta a fost cel mai greu moment. Dar voi lua cu cea mai mare seriozitate meciul de mâine și voi face totul ca să câștig. Am avut de slăbit destul de multe kilograme. Ultimul kilogram și jumătate a fost cel mai greu, dar acum l-am dat jos, sunt bine, pot să mănânc, până mâine am timp să fiu în formă. Îmi voi da toată silința să ies învingător. Va fi o luptă foarte grea pentru mine, adversarul meu a pierdut doar două meciuri din 25 de meciuri și a boxat 12 reprize. A pierdut la puncte, mă pot aștepta la un meci pe durata a 12 reprize, dar să sperăm că-mi voi face foarte bine treaba și să punctez unde știu eu cel mai bine, în ficat. Sper să lovesc mult în burtă și să pot să-l fac eu. Dacă nu, să câștig la puncte și să se vadă diferența de valoare între mine și el. Nu vreau să fie un meci încâlcit, unde nu se știe cine câștigă, vreau să fiu net superior”, a declarat Biea.

Înaintea meciului de la categoria semimijlocie va fi cel de la categoria grea. În ring vor urca Bogdan Dinu și georgianul Irakli Gvenetadze. ”Greii” nu au fost presați de testul cântarului, dar Dinu spune că se simte în formă maximă. ”La categoria grea nu este așa mare stres cu cântarul. Este doar datoria mea să fiu în formă. Am un adversar care s-a prezentat în formă, din câte se pare. Știu că e campionul Georgiei la amatori și de aceea o să tratez serios meciul și o să încerc să dau tot ce am mai bun aici la Timișoara. Noi ne-am propus să oferim un spectacol pe măsură. Sunt sigur că așa va și ieși. Sperăm ca pe viitor să mai venim la Timișoara. Categoria grea e foarte spectaculoasă și recunoscută pentru meciuri care se termină înainte de limită. Este o surpriză frumoasă că vine Lucian Bute. E prietenul meu și prietenul lui Flavius, ne bucurăm că vine și este alături de noi”, a declarat pugilistul buzoian.

Iată programul meciurilor:

1.Daniel Buciuc, România vs Ferenc Katona, Ungaria- categoria welterweight, 4 runde
2. Eronim Arădoaie, România vs. Nika Nalikashvili, Georgia – categoria welterweight, 4 runde
3. Cezar Juratoni, România vs. Paata Aduashvili, Georgia -categoria cruiserweight, 6 runde
4. Bogdan Dinu, România vs. Irakli Gvenetadze, Georgia – categoria heavyweight, 10 runde
5. Flavius Biea, România vs Laszlo Toth, Ungaria – categoria welterweight, 12 runde

 

LĂSAȚI UN MESAJ