Noi momente penibile la Timișoara. Astăzi se sărbătorea, de ani buni, Ziua Transportului Public, marcată în orașul de pe Bega la 8 iulie. Orașul a rămas însă fără eveniment!

Ieri, la orele târzii ale după-amiezii, spre seară, Culiță Chiș s-a trezit tan-nesam, de pe adrese de mail de spam, să trimită presei un comunicat despre cum organizează el evenimentul, azi, de la ora 9 dimineața. Timișplus a relatat despre faptul că un eveniment la care vrei să și participe lume nu se anunță în ultimul moment. De altfel, Culiță Chiș, care este manager de proiect pentru achiziția de tramvaie turcești din fonduri europene, organiza evenimentul prin ”el însuți”, fără STPT, organizatorul tradițional al evenimentelor.

De dimineață, primăria a anunțat că totul se anulează. „Din motive organizatorice, evenimentul anunțat ieri de dl. Culiță Chiș a fost anulat. Ne pare rău pentru eventualele inconveniente și ne vom asigura ca pe viitor astfel de evenimente să fie organizate și anunțate în mod corect”, a transmis Bogdan Marta, consilierul pe problemele de comunicare al primarului presei timișorene azi dimineață. Nu este clar dacă anul viitor,d e 8 iulie se va marca ceva!

Altfel, e de remarcat că Societatea de Transport Public Timișoara nu a organizat ea însăși nimic pentru 8 iulie, deși timișorenii fuseseră obișnuiți, pe vremea fostului director Nicolae Bitea, să se marcheze evenimentul. Culiță Chiș pregătise la eveniment plimbări cu noul tramvai Bozankaya, deja scos pe șine, dar și pedalarea la ”smoothie bike”, o bicicletă care produce energie pentru a stoarce fructe. De asemenea, erau anunțate tombole și surprize dulci, din banii de promovare a proiectului cu tramvaiele noi.

Directorul interimar, Patriciu Rușeț, nu a pregătit nimic. Probabil preocupat în ultimul timp de tramvaiele care se blochează pe șien sau de defecțiunile tot mai dese la trolibuze, pe care timișorenii le văd oprite ”misterios” prin stații. De ce nu se organizează concurs pentru director ”plin”? Gurile rele spun că Patriciu Rușeț, fiul lui Vasile Rușeț, este prieten cu Raul Ambruș, fostul ”vot numărul 14” din Consiliuluil Local Timișoara.

Reamintim, fostul director, Nicolae Bitea, și el PNL, ca și actualul, și-a dat demisia după ce a începutl cercetarea penală asupra sa și lui Cosmin Șandru. Cei doi sunt înregistrați cum îi propun deputatului Titi Stoica, de la AUR, funcții, pentru ca partidul său să nu voetze căderea Guvenrului Cîțu. Ceea ce știm, nu s-a întâmplat, ba mai mult, s-a făcut plângere penală.

 

LĂSAȚI UN MESAJ