DISTRIBUIȚI

Marți, Consiliul Local Timișoara a votat și al doilea viceprimar, liberalul Cosmin Tabără. A fost un vot dat aproape în unanimitate, deoarece doar consilierii locali PSD, trei la număr, nu au dorit să-și exprime votul.

Alegerea lui Tabără s-a făcut abia în 19 ianuarie deoarece a fost nevoie de o formulă completă a Consiliului Local Timișoara. În aceeași ședință de plen, în care s-a exprimat și votul pentru Tabără, a fost validat și mandatul social-democratului Ioan Szatmari, care l-a înlovuit pe Sebastian Răducanu, cel care a optat să fie parlamentar, după ce a fost ales și în Legislativul național pe listele PSD. Tabără a fost votat cu 21 de voturi pentru, fără abțineri sau voturi împotriva.

Noul viceprimar va avea atribuții în domeniul juridic, sportiv, cel al siguranței cetățenilor dar și al patrimoniului. Va avea în subordine următoarele structuri:Serviciul Juridic, Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse I Est,Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse II Vest, Direcția de Evidență a Persoanelor, Serviciul Autoritate Tutelară, Sport Club Municipal Timișoara și Poliția Locală Timișoara. Ruben Lațcău, viceprimarul USR va avea în subordine: Direcția Generală Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități, Serviciul Unitatea de Implementare Proiecte de Infrastructură pentru Cultură, Biroul Instalații Construcții, Biroul Salubrizare, Serviciul Școli-Spitale și Serviciul Public Creșe Timișoara.

Cosmin Tabără a vorbit despre proiectele încpeute de fosta administrație. ”Important pentru Timișoara este că s-a finalizat acest proces, care într-adevăr a durat mai mult din cauza negocierilor politice, și nu atât din cauza noastră, a celor din consiliul local. Dar cum spune ași Alin Nica este mai bine să fie o alianță serioasă încheiată mai greu, care să se concretizeze în proiecte în toți acești patru ani. Ne bucurăm că echipa este aproape completă, așteptăm și city-managerul alături de noi. Ne dorim să continuăm proiectele liberale începute și aflate în derular,e să implementăm alte proiecte împreună cu coelgii din USR și să eficientizăm aparatul administrativ, să ne preocupe foarte mult siguranța cetățeanului, mai ale în această pandmeie, și să ne axăm pe dezvoltarea orașului în continuare. Interesul este comun și orice luptă politică trebuie lăsată la o parte”, a declarat noul viceprimar.

Tabără este soțul gimnastei Simona Amânar, care s-a mutat din Constanța natală la Timișoara. Avocatul spune că va încerca să utilizeze relației fostei mare campioane în avantajul Timișoarei. ”Cu soția mea mă sfătuiesc de vreo 20 și ceva de ani. Voi discuta la nivel de Comitet Olimpic, beneficiind de relațiile pe care Simona le are în domeniul sportului și încercând să găsim o soluție cât mai bună pentru dezvoltarea sportului în Timișoara și a infrastructurii. Este greu ca primărie să en axăm pe performanță, pentru că nu poți face performanță în toate domeniile. Dar poți dezvolta sportul de masă”, a mai spus noul viceprimar.

Ruben Lațcău a precizat că expertiza juridică a lui Tabără e absolut necesară în contextul în care primăria pierde procese pe bandă rulantă. ”L-am așteptat foarte mult. Încă de când am avut prima întâlnire după campania electorală și știam că va fi propunerea PNL pentru funcția de viceprimar, am fost foatre încântați. Ne bazăm și avem încredere că expertiza lui juridică ne va ajuta foarte mult să stabilim o strategie coerentă la nivel de procese. Avem foarte multe procese și avme neovie să punem ordine în modul în care primpăria tratează relațiile contractuale și problemele pe care le are”, a punctat Lațcău.

Tot în ședința de plen în care a fost votat Tabără s-au ajustat și componențele unor comisii, deoarece viceprimarii nu au voie să facă parte și din aceste comisii jurisdicționale.

LĂSAȚI UN MESAJ