DISTRIBUIȚI

Rugbyștii de la Timișoara Saracens primesc vineri vizita celor de la CSM București, într-un duel important pentru configurația clasamentului la final de sezon regulat. Campionii revin în Ronaț și doresc un succes împotriva formației unde evoluează acum Burcea și Calafeteanu, care i-a învins de fiecare dată în ultimele trei partide, inclusiv în semifinala Cupei României.

Staff-ul apreciază că grămadă face progrese în ultimele jocuri și ușurează mult munca trei sferturilor. ”Vrem să câștigăm, dar va fi greu. CSM este o echipă bună, ne-au bătut de ultimele trei ori și joacă foarte bine în ultima vreme. Ne-am antrenat bine, iar băieții abia așteaptă revenirea în Ronaț. Suntem convinși că CSM va dori a patra victorie. Pachetul de înaintare joacă bine și obține mingi pentru trei sferturi, de altfel datorită acestui fapt am câștigat și la Baia Mare”, a punctat principalul Sosene Anesi. ”Pregătim acest meci ca pe o finală. Jucăm mai bine cu înaintarea, încercăm să jucăm un rugby mai complet, să avem baloane pentru cei de pe trei sferturi. CSM este o echipă mare, dar noi suntem într-o formă foarte bună. Am schimbat jucători, dar sistemul funcționează la fel de bine”, a spus secundul argentinian Ulises Gamboa.

Căpitanul Marian Drenceanu a vorbit de importanța jocului pentru clasament, unde momentan timișorenii sunt doar pe locul 4. ”Suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte greu. Din păcate am pierdut ultimele trei meciuri cu ei, lucru care nu știu de când nu s-a mai întâmplat la Timișoara. CSM a crescut mult, au câștigat primul trofeu anul acesta, dar noi trebuie să ne concentrăm pe meciul nostru de mâine. Avem o atmosferă bună, ne-am pregătit să nu mai facem aceleași greșeli ca în trecut. Avem ca obiectiv victoria, dacă se poate și cu punct bonus, deoarece fiecare puncte contează pentru avea semifinala acasă. În trecut am avut probleme la momentele fixe, margini și moluri”, a spus Drenceanu.

Pe lângă plecarea recentă a lui Daniel Ianuș, din linia a treia a mai plecat și James Doyle, care s-a lăsat momentan de rugby. Clubul a decis ca de acum încolo,în afară de meciurile europene, să joace mereu în Ronaț. ”O etapă în care noi ne propunem victoria. Cei de la CSM se pare că sunt echipa cea mai în formă în campionat, pentru că au câștigat Cupa României. Am putea spune că ei pleacă cu șansa întâi, dar noi trebuie să obținem toate cele 5 ăuncte puse în joc. Am revenit în Ronaț pentru că acolo ne simțim ca acasă”, a precizat managerul Attila Brosovzki.

Meciul începe vineri la ora 14,30 pe Stadionul ”Gheorghe Rășcanu” și va fi televizat și de Telekomsport.

(foto: facebook.com/pg/rugbytimisoara)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ