Consiliul Consultativ Economic din Timişoara a venit cu o propunere pentru primărie: WI-FI gratuit pentru toată comunitatea, apă de calitate şi supraveghere video inteligentă. Totul prin conceptul „Timisoara Smart City” („Oraşul Inteligent”). Edilul Nicolae Robu a fost prezent la adunarea generală a CCE, iar Consiliul Local urmează să voteze proiectul.

Dacă ideea propusă de CCE va primi undă verde, urmează ca infrastructura Timişoarei să ajungă la un alt nivel pentru facilităţile evoluţiei tehnologice. Anul acesta vor exista spaţii-pilot pentru testare. Dan Bedros, preşedintele Centrului de Afaceri Franco-Român, a prezentat conceptul menţionat, care a explicat cum funcţionează internetul: „Ideea unui smart city este să ai un WI-FI generalizat, să nu mergi pe reţele care sunt limitate la debit. Oraşul trebuie să aibă această magistrală de minim 600 de Mb până la 800 de Mb pe terminal, ca să poţi să ai acces liber la internet, orice aplicaţie. Într-un tramvai există mici antene radio, pe clădiri există o mică antenă, de zece pe zece. Şi atunci reţeaua e distribuită, oriunde te duci ai acces la debitul mare. WI-FI-ul va fi gratuit. Toţi vor avea acces la reţea. Omul descarcă ceea ce doreşte şi va fi o taxă percepută de primărie. e nelimitat”.

Consiliul Consultativ Economic al Timişoarei a fost înfiinţat în februarie 2015, de Marian Constantin Vasile, consilierul personal al primarului.

A. STOICA
(sursa foto: iottechworld.com)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ