DISTRIBUIȚI

Asociația Unfold Motion vrea să creeze o interpretare modernă a binecunoscutului balet romantic ”Giselle”. Pentru ”Je suis Giselle” se caută tineri arhitecți și designeri, dornici să se implice în realizarea scenografiei.

Reinterpretarea contemporană a celebrei ”Giselle” va avea un bărbat în rolul principal. Piesa se va centra pe problemele omului modern, indiferent de sex: : influența copleșitoare a mediului familial, diferențele de clasă socială, impactul opiniei publice asupra individului, fragilitatea psihică și lipsa de experiență combinată cu naivitatea. Asociația Unfold Motion, promotor al dansului contemporan românesc dorește să crească vizibilitate acestuia și să îi formeze un public nou în cartierele Timișoarei. De altfel, în mai multe zone din oraș, reinterpretarea actului I din ”Giselle” va fi pusă în scenă, pe o muzică inspirată din libretul original, reinterpretată de muziacianul Ovidiu Zimcea.

Proiectul, finanțat de Administrația Fondului Național Cultura, va cuprinde și ateliere de dans contemporan în cartiere, pentru adolescenții beneficiari ai fundației United Way din Timișoara. De asemenea, vor fi colaborări interdisciplinare cu artiști vizuali și arhitecți locali pentru realizarea costumelor și a scenografiei. În total, vor fi șase reprezentanții inediate de dans contemporan, un atelier de dans contemporan care va dura cinci zile, dar și o prezentare finală în spațiul Faber. În acest sens, se organizează și concurs de soluții.

Unfold Motion caută un arhitect sau o echipă de doi arhitecți de la Facultatea de Arhitectură pentru a proiecta și realiza două scenografii. Una trebuie să fie o construcție modulară care să permită interacțiunea fizică cu performerul, air cealaltă, vizează creeare unei instalații de lumini, pentru cpsțaiul de dans să fie creat prin lumină. De asemenea, se caută designeri de la Facultatea de Arte și Design. E vorba de trei designeri, pentru trei creații vestimentare.

Cei interesați se pot înscrie până la data de 28 februarie accesând link-ul: https://forms.gle/orVmVeftk4KF5Rdy5 (formular special pentru designeri) sau pe adresa de e-mail: unfoldmotion@gmail.com. Materialele de lucru și toate informațiile necesare vor fi trimise către aplicanți pe 1 martie, iar pe 15 martie se vor anunța echipele câștigătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ