DISTRIBUIȚI

La Penitenciarul Timișoara, nouă deținuți din aceeași celulă au fost confirmați cu coronavirus. Așadar, vorbim de un focar, apărut la deținuți care ieșeau, pentru munca organizată de închisoare, din perimetrul locației de detenției. Din acest motiv, toți ceilalți deținuți și personalul a fost testat.

În total, au fost testați pentru noul virus 95 de deținuți și opt polițiști de penitenciar. Rezultatele sunt în așteptare. Cele 104 persoane nu au fost considerați contacți conform anchetei epidemiologice, dar s-a luat decizia ca o măsură de precauție. ”Vă informăm că, pentru evitarea situațiilor de risc asociate contextului epidemiologic recent, administrația Penitenciarului Timișoara a procedat la testarea pentru SARS-CoV-2 a unui număr de 95 de persoane private de libertate și 8 polițiști de penitenciare, rezultatele fiind în așteptare. Numărul indicat nu înscrie persoanele în categoria contacților, ci a fost stabilit, la nivel administrativ, în baza unor posibile interacțiuni”, informează reprezentanții Penitenciarului Timișoara.

Zilnic, la Penitenciarul Timișoara se ia temperatura deținuților și a polițiștilor de penitenciar. ”Subliniem că, în conformitate cu prevederile Planului de măsuri stabilit pentru sistemul penitenciar, la nivelul unității se asigură în continuare monitorizarea medicală a persoanelor custodiate și se implementează măsuri specifice de intervenție (dezinfectare spații, intensificare triaj epidemiologic personal și deținuți).Precizăm că, la acest moment, nicio altă persoană privată de libertate nu manifestă / nu a fost identificată cu simptome specifice COVID-19”, au mai transmis reprezentanții închisorii.

Cei nouă deținuți pozitivi au fost transferați la Penitenciarul Jilava, unde sunt duși toți deținuții din țară care se infectează cu coronavirus.

foto: renasterea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ