DISTRIBUIȚI

Pandemia nu a omorât de tot festivitățile de premiere tradiționale din finalurile de an, doar le-a mutat în online. Academia Română a dat tradiționalele sale premii de final de an, iar trei cadre didactice de la Universitatea Politehnica din Timișoara s-au regăsit pe liste.

Astfel, Academia Română a premiat cele mai bune lucrări și prezențe culturale și științifice. Laureații au fost nominalizați de Biroul Prezidiului, condus de președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop. Anual, se acordă 81 de premii, fiecare cu numele unei personalități din domeniul cultural și științific, din cele 14 secții ale instituției: filologie și literatură, istorie, matematică, fizică, chimie, biologie, geonomie, științe tehnice, agronomie și silvicultură, medicină, economie, științe juridice și sociologie, filosofie, teologie, psihologie și pedagogie, arte, arhitectură și audiovizual, știința și tehnologia informației.

Acum s-au acordat premiile pentru anul 2018 și au fost premiate 71 de lucrări sau grupuri științifice. Iată premiile luate de Politehnica:

  1. Premiul „Aurel Vlaicu” al Academiei Române la categoria „Științe Tehnice” pentru grupul de lucrări: Caracterizarea mecanică a materialelor celulare avansate/ Mechanical characterization of advanced cellular materials, autori Emanoil Linul şi Nima Movahedi (Australia).
  2. Premiul „Tudor Tănăsescu“ al Academiei Române la categoria „Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei” pentru un grup de 3 lucrări ştiinţifice: Tehnici data-driven de acordare a parametrilor regulatoarelor, autori Raul-Cristian Roman și Radu-Emil Precup.
  3. Premiul „ Gheorghe Cartianu“ al Academiei Române la categoria „Ştiinţa şi Tehnologia Informaţiei” pentru un grup de 4 lucrări ştiinţifice: Metode şi baze de date de îmbunătăţire a vizibilităţii în imagini afectate de ceaţă, autori Codruţa O. Ancuţi şi Cosmin Ancuţi.

LĂSAȚI UN MESAJ