DISTRIBUIȚI

Județul Timiș își arată din nou solidaritatea față de Ucraina, țară distrusă de răzoi. Trei camioane pline de ajutoare umanitare vor pleca de astăzi spre Harkov, unul dintre cele mai afectate orașe, după războiul pornit de Rusia.

Crucea Roșie a avut inițiativa acestui demers umanitar de amre anvergură. CJT a dat 250.000 de lei din fondul de rezervă. ”Vedem un val de solidaritate față de popoprul ucrainean și întotdeauna binele se solidarizează împotriva răului. Țările democratice europene care împărtășesc aceleași valori au răspusn prezent la strigătuld e ajutor din partea Ucrainei, care încearcă să pășească pe aceeași cale a libertății, democrației și a valorilor atât de greu încercate. Timișul este alături de Ucraina și de cetățenii săi. Sper ca acest transport să fie de folos și sper ca acest conflict săs e termine cât mai curând”, a declarat președintele CJT Alin Nica.

Convoiul este cu trei camioane de ajutoare umanitare, care vor fi conduse de Crucea Roșie până la Harkov, în estul Ucrainei. Cele trei camioane vor călători între 3-4 zile, pentru că noaptea nu se poate conduce în Ucraina, în contextul dat. Ajutoarele conține medicamente, produse de maximă necesitate, alimente, saltele, lenjerii de pat, dar și piese pentru sisteme fotovoltaice pentru generarea de energie. ”Este foarte greu ca obiectele să ajungă mereu la destinație.În ultimele 24 de ore am schimbat trei destinații. Presupune o muncă enormp din partea noastră”, a declarat Lucian Trif, reprezentantul Crucii Roșii.

Acest transport e cel mai mare convoi plecat din Timil cu ajutoare pentru Ucraina și primul însoțit până la destinație.

 

LĂSAȚI UN MESAJ