DISTRIBUIȚI

Celebrul restaurant Marele Zid Chinezesc din Timișoara a rămas fără broscuțele țestoase pe care le avea în curte, după un control al Gărzii de Mediu Timiș. Temeiul a fost absența documentelor de proveniență pentru reptile. animalele au ajuns la o asociație care se ocupă de protecția animalelor. 

Interesant este cum a ajuns Garda de Mediu în control la un restaurant, acolo unde de obicei vin cei de la DSP, DSVSA sau OPC. Cel mai probabil, a fost vorba de o reclamație. ”În temeiul OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, aprobată cu modificări prin Legea 265/2006 cu modificările și completările ulterioare şi a HG nr. 1005/2012, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu- Comisariatul Judeţean Timiş, au efectuat un control privind ținerea în captivitate de broaște țestoase de apă (Emys orbicularis) în incinta unui restaurant din Timisoara. Cu această ocazie au fost identificate un număr de 28 de țestoase de apă (Emys orbicularis ) ținute în captivitate pentru care nu s-au putut prezenta documente de proveniența”, au anunțat cei de la Garda de Mediu.  Pe fotografii apare postată adresa, bulevardul Simion Bărnuțiu numărul 24. Marele Zid Chinezesc figurează ep site cu adresa la numărul 22, dar e vizibil din imagini că despre această locație este vorba.

Interesant este că evenimentele s-au petrecut la începutul lunii, dar informațiile au fost postate pe pagina Gărzii de Mediu abia în 25 noiembrie. ” În urma controlului a fost dispusă măsura de a fi ținute in custodie până la predarea acestora spre centru abilitat pentru îngrijirea, verificarea stării de sanatate si eliberarea ulterioară a acestora și se vor aplica prevederile OUG 57/2007 privind Regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, cu modificările și completarile ulterioare. Predarea broaștelor țestoase s-a făcut în data de 06.11.2020 către reprezentanții Centrului de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice Luana’’, se mai arată în postare.

foto: facebook.com/Garda-de-Mediu-TIMIS

LĂSAȚI UN MESAJ