DISTRIBUIȚI

Zona Stadionului ”Dan Păltinișanu” va deveni un campus sportiv în adevăratul sens al cuvântului, doar că timișorenii vor mai avea de așteptat niște ani. Pe lângă noul stadion, sala de mare capacitate și sala mai mică, a UPT, în zonă va avea și un ministadion cu teren sintetic de fotbal, iar banii pentru proiect vor veni de la Compania Națională de Investiții.

Vorbim despre un proiect în parteneriat între autoritățile locale și FRF după o discuție încă din anul 2018. Construcția este încadrată la baze sportive de Tip 1, conform categorisirii făcute de CNI, care va apărea în spatele ștrandului Heaven, maie xact, între străzile Costică Rădulescu și Cerna. Terenul va fi sintetic, de dimensiune mare, cu nocturnă și 500 de locuri în tribună. Bineînțeles, vor exista vestiare, dar și o parcare, precum și un teren mic pentru handbal, baschet și minifotbal. Inițial, acel teren a fost propus pentru Polivalentă de 16.000 de locuri, dar CNI a refuzat, pentru că locul era prea mic.

Terenul este al primăriei, iar ideea a venit de la Gică Popescu. Acum este închiriat, dar nu va mai fi. ”Noi vom prelua domeniul acela, pentru că este terenul primăriei şi a expirat contractul. Nu vom mai prelungi. Va fi o bază sportivă de tip 1, cu toate facilităţile care se realizează. Este o colaborare cu FRF, eu am discutat cu domnul Gică Popescu mai întâi despre subiect, şi apoi am reuşit includerea Timişoarei în programul de investiţii al CNI. Noi am aprobat studiul topografic, terenul este liber de sarcini, acum se realizează studiul geo”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Pentru noul stadion se făceau foraje necesare studiului geo. La terenurile din complexul ”Adrian Stoicov”, unde va apărea sala polivalentă, s-au făcut deja. Acum urmează licitația pentru studiul de fezabilitate. ”Ne-a fost predat studiul geo, de îndată ce-l primim, îl transmite la CNI. Ridicarea topo am făcut-o tot noi. Se va da drumul la licitaţie pentru Studiul de fezabilitate”, a mai precizat Robu.

foto: digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ