DISTRIBUIȚI

Proiectul ”MNart Acces” este selectat pe o listă de zeci d eproiecte-pilot referitoare la implementare tehnologiei și digitalizării în cadrul unei instituții de cultură de tip muzeal. Este vorba de programul „Doors – Digital Incubator for Museums” .

Programul european are acum selectate 40 de proiecte-pilot, în prima sa etapă. Organizatorii sunt ceid e la Ars Electronica din Linz. În ceea ce privește ”MNart Acces”, face parte din planul de management al instituției de cultură din Palatul Baroc, chair ca pilon principal. În cadrul proiectului sunt incluse acțiuni precum Re-Connect Deco, Sigma Multisensory, Baroque Reloaded . Toate vizeazăa specte despre digitalizare, dezvoltarea audienței prin strategii participative, dar și integrarea patrimoniului  în rețaua de muzee naționale și internaționale.

Cumva, proiectul marchează și cei 150 de ani de la pre-cursorul muzeului, instituțai muzeală creată în 1872 de colecționarul Zsigmond Ormos, un cunoscut colecționar al vremii. De altfel, în muzeu există o echipă dedicată pentru aceste abordări inovative, formată din: coordonator de proiect-Aura Bălănescu (muzeograf), curator-Andreea Foanene (muzeograf), conservator-Nuți Dinuț, design grafic-Andrada Pecican, implementare tehnologică-Dan Șerban (muzeograf), mediere culturală-Mihaela Irimescu (educator muzeal), Izabela Andronache (muzeograf), Alexandru Babușceac (muzeograf).

Proiectul „Doors – Digital Incubator for Museums” organizat de  Ars Electronica din Linz în parteneriat cu Museum Booster din Viena și ECSITE din Bruxelles. Banii vin prin programul european Horizon.

LĂSAȚI UN MESAJ