Universitatea de Vest din Timișoara are un proiect interesant, care a prins nominalizările pentru finala premiilor New European Bauhaus 2022. Aceste premii se acordă de către Comisia Europenă.

Chiar si accederea în faza finală e un merit, deoarece au fost alese 52 de proiecte din 1100 depuse. UVT a venit cu proiectul „Healthy Places” (Locuri sănătoase), care include atât Grpdina Urbanăd e la sediul principal al universității, dar și colaborarea cu inițiativa privată GreenDeel din Ronaț. Proiectul a fost selecționat la categoria “Regaining a sense of belonging” (Recâștigarea unui sentiment de apartenență). Ideea de bază cu cele două locații, Grădina Urbană UVT și GreenFeel a fost una de transformare a zonelor verzi în locații de cunoaștere și recunoaștere, interacțiune cu natură și simiboză cu aceasta. Practic, este vorba de a dezvolta două grădini comunitare, de care să beneficieze tot orașul și nu numai.

Se vor acorda 18 premii, air două vor fi de popularitate, pe baza numărului de voturi. ”UVT a primit cu multă bucurie anunțul calificării proiectului «Locuri Sănătoase» în etapa finală a premiilor «New European Bauhaus» 2022, un proiect propus de o echipă multidisciplinară ce include și echipa Universității de Vest din Timișoara. Sunt convins că acest proiect al vieții, care a permis realizarea Grădinii Urbane UVT, merită votul nostru, în număr cât mai mare, pentru a câștiga unul dintre cele 18 premii din finala New European Bauhaus 2022. Vă încurajez să nu ezitați în acordarea votului dumneavoastră, ca studenți, cadre universitare și timișoreni. Întreaga procedură durează un minut, accesându-se secțiunea «I VOTE FOR MY FAVORITE PROJECTS» – Secțiunea 2: Regaining a sense of belonging – pentru proiectul UVT «Healthy Places». Votul fiecărui timișorean este important și va asigura o vizibilitate europeană pentru Timișoara și UVT”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Voturile pentru susținerea proiectului „Healthy places” pot fi acordate până pe 16 mai accesând link-ul: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/.

 

LĂSAȚI UN MESAJ