Unul dintre principalele concerte de muzică clasică ale începutului de an, Gala de Operă, are loc duminica aceasta. Invitatul special e tenorul Ioan Hotea.

Băimăreanul născut în 1990 este pe cât de tânăr, pe atât de consacrat deja. Din 2013 a început deja să cânte pe marile scene internaționale lirice. Printre altele, a concertat la Opera de Stat din Viena, Opera Bavareză de Stat din München, Opéra din Paris, Oper Frankfurt. Primul rol interpretat internațional a fost al lui Tebaldo, pe scena pariziană.

Desigur, vor cânta soliștii Operei Naționale Române din Timișoara: sopranele Paula Iancic și Cristina Vlaicu, mezzosoprana Gabriela Toader, tenorul Remus Alăzăroae, baritonul Șerban Vasile și basul Gelu Dobrea, alături de corul operei. Dirijor e David Crescenzi.

Se vor interpreta arii din compozitori celebri: Vincenzo Bellini, Gaetano Donizetti, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Umberto Giordano și Pietro Mascagni. Gala începe la ora 18. Bilete se găsesc la agenție sau aici.

LĂSAȚI UN MESAJ