DISTRIBUIȚI

Deoarece Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș” Timișoara este plin în ceea ce privește paturile rezervate pentru bolnavii de coronavirus, s-a apelat la autospecială adusă joi în județ. Unitatea de Terapie Intensivă mobilă a ajuns în curtea spitalului.

Solicitarea a venit din partea unității spitalicești, a DSP Timiș și a comitetului Național pentru Situații de Urgență. Bolnavii vor fi internați acolo din această seară. ”Astfel, autospeciala de terapie intensivă va fi amplasată la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” din Timișoara, urmând ca în cursul serii să înceapă activitatea de operaționalizare a acesteia”, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș. Autospeciala a venit miercuri seara în Timiș, la dispoziția MAI, DSU și ISU.

Unitatea de ATI este dotată cu ventilatoare, monitoare și injectomate pentru cele 12 paturi. Ea poate fi plimbată la spitale, în funcție de locul unde apar necesități. În acest moment, la ”Victor Babeș” sunt internați bolnavi de coronavirus cu forme moderate, moderat-severe și severe, adică cei ce necesită ATI, inclusiv cu ventilație mecanică. La Spitalul CFR Timișoara sunt duse cazurile ușoare. Spitalul Municipal Lugoj are și el bolnavi de coronavirus internați din nou, iar la Spitalul de Psihiatrie Gătaia s-a făcut un pavilion pentru bolnavii care au luat virusul fiind pacienți deja acolo.

Rămâne de văzut când se va apela și la Spitalul de campanie de la Stadionul CFR, unde se pot intern cazurile ușoare.

LĂSAȚI UN MESAJ