DISTRIBUIȚI

Anul începe bine pentru Universitatea de Vest din Timișoara. Instituția de învățământ superior a câștigat finanțare pentru șapte proiecte de cercetare exploratorie la competiția UEFISCDI.

În total, proiectele însumează 7.633.260  de lei. Proiectele câștigătoare sunt din următoarele domenii: 3 – științe sociale și economice (psihologie), 1 – informatică, 1 – matematică, 1 – biologie și ecologie (biologie), 1 – științe umaniste (filologie). La concurs, UVT a avut cea mai mare rata de succes raportat la proeictele depuse, dintre toate univeristățile din România. Rata este de 31,8%.

Rectorul Pirtea a vorbti despre importanța cercetării la UVT. ”Intrarea în noul an aduce pentru comunitatea UVT o confirmare a valorii științifice semnificative a cercetătorilor săi de excepție, prin finanțarea celor șapte proiecte considerate competitive de către UEFISCDI. Am depășit cu toții un an complicat, dificil prin toate încercările și provocările pe care le-am cunoscut, dar iată că talentul și perseverența ne-au ajutat, ca întotdeauna, și ne-au inspirat în imaginarea și scrierea unor proiecte de cercetare bine punctate în competiția națională a cercetării, o confirmare a preocupărilor noastre orientate către înalta performanță”, a declarat Marilen Pirtea.

LĂSAȚI UN MESAJ