DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a alansat miercuri o campanie pro-vaccinare, pentur a încuraja cetățenii să se imunizeze și astfel, să scăpăm de pandemia de coronavirus și, mai ales, de toate restricțiile care ne-au fost impuse din acest motiv.

Campania este desfășurată sub sloganul ”Revenim la normalitate” și se desfășoară pe toate canalele de comunicare ale universității. O primă producție a campaniei, realizată de UVT TV, cuprinde mesajul scriitoare și editoarei Adriana Babeți. De altfel, în 2020, Babeți a fost premiată cu titlul de Cavaler al Protecției Sănătății Publice, pentru implicarea sa în promovarea măsurilor de protecței pe timp de pandemie. Rectorul Marilen Pirtea a punctat că e foarte importantă vaccinare și pentru a se reveni la cursurile normale. ”Metodele învățământului online și-au dovedit limitele. Imunizarea colectivă este cea mai sigură soluție pentru revenirea în spațiile școlilor și universităților. Vaccinul pentru COVID-19 administrat în România este sigur. Și eu mă vaccinez!”, spune Pirtea.

Peste 70% dintre cadrele din UVT doresc să se vaccineze. În rândul învățământul însă  procentul nu este atât de grozav, și tocmai din acest motiv, universitatea a început această campanie. Procentul estimat al angajaților din învățământul universitar nu trece de 60%, iar în preuniversitar, procentul e de 50%.

LĂSAȚI UN MESAJ