DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a deschis înscrierile pentru un nou program de studii postuniversitare, Tehnologii web aplicate. Ideea vine după programele de studii Securitate cibernetică și Antreprenoriat în Blockchain și se încadrează în aceeași linie de premiere de la instituția de învățământ superior timișorean, în domeniul IT.

Cei ce se înscriu vor putea afla despre elemente de programare Javascript, managementul dependințelor cu Node.js si npm, utilizarea Chrome DevTools pentru depanarea aplicațiilor web, sisteme de versionare Git și Github, gestionarea tipurilor de date, valori și referințe, funcții și clase, module ES6, manipulare DOM, introducere în ecosistemul React și sintaxa JSX, dar și alte aplicații și sisteme web corelate acestora. Cursul se adresează celor ce dețin o diplomă de licență sau cunoștințe minime în domeniu, fie că vorbim de absolvenți de licență, masteranzi, doctoranzi, programatori juniori sau începători, dar și persoanelor care doresc o reconversie profesională.  Mentorii programului sunt Șerban Cristea, mentor în Dezvoltare Web JavaScript/React / Arhitect software la Seltronix Software, și Flavian Ștef, mentor în Instrumente și Tehnologii de Programare Web / Arhitect software la Saguaro Technology.

Directorul programului, omul sub ”umbrela” Facultății de Matematică și Informatică, este lectorul Stelian Mihalaș, iar coordonatoarea este Alexandra Fortiș. ”Sunt convins că viitorii noștri absolvenți, care urmează să se specializeze în programare avansată prin tehnologii web, în cadrul noului program postuniversitar lansat, se vor afla printre cei mai căutați profesioniști din zona de vest a țării. Ei vor deveni, cu siguranță, dezvoltatori foarte prețuiți în noua lume digitalizată care se naște, într-o economie în care specialiștii programatori sunt poate printre cei mai valoroși producători de plusvaloare pentru marile concerne, dar și pentru firmele românești, în realitatea economică a prezentului și viitorului. Locul viitorilor arhitecți software este în centrul competițiilor viitorului”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Cursul va dura 14 săptămâni, într-o grupă de maximum 20 participanți. În total, vor fi 84 de ore, care se vor cuantifica în 8 credite transferabile. Absolvenții vor primi un certificat de testarea a competențelor profesionale. Înscrierile se fac aici, în perioada 11.01.2021 – 08.02.2021 Testarea urmează în perioada 09.02.2021 – 10.02.2021, iar interviul va fi 11.02.2021 – 12.02.2021.

LĂSAȚI UN MESAJ