DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara anunță ce poziții ocupă în topurile RUR Rankings, o ierarhie internațională care ia în calcule sute de instituții de învățământ superior. Universitatea apare în două ierarhii despre reputație internațională, respectiv producția în cercetare.

Astfel, în RUR Reputation Rankings, UVT ocupă locul 4 din șase universități din România și locul 651 din 786 de instituții de învățământ luate în calcul la nivel mondial. În RUR Acamidec Rankigs, UVT este pe locul 2 din șase universități la nivel național și locul 622 din 828. ”În noua realitate a competitivității universitare europene, în care pandemia a obligat toate universitățile mari să treacă la mijloace online și să se digitalizeze, în care granițele regionale sunt aproape complet eliminate, locul patru pe țară pentru reputația universitară și locul doi pe țară pentru producțiile din cercetare reprezintă indicatori fideli ai ambiției cu care cercetătorii și universitarii UVT s-au angajat în competiția deschisă pentru o educație a viitorului”, spune rectorul Marilen Pirtea.

Ierarhiile RUR (Round University Rankings – RUR)  se fac în baza a 20 de indicatori de performanţă grupaţi în 4 categorii de indicatori: predare (40%), cercetare (40%), diversitate internațională (10%) şi sustenabilitate financiară (10%). În funcție de clasament, se iau în calcul indicatori specifici. RUR Reputation Rankings, se bazează pe media scorurilor obţinute de universităţi la indicatorii corespunzători categoriilor de indicatori predare şi cercetare (cadre didactice / studenţi, cadre didactice / diplome de licenţă acordate, diplome de doctorat / cadre didactice, diplome de doctorat / diplome de licență acordate, reputaţia predării, număr citări / cadre didactice şi cercetători, studenţi doctoranzi / diplome de doctor obţinute, impact normalizat al citărilor, număr lucrări / cadre didactice şi cercetători, reputaţia cercetării).

RUR Academic Rankings se bazează pe media scorurilor obţinute de universităţi la categoriile de indicatori predare, cercetare şi diversitate internaţională (impact normalizat al citărilor, număr citări / lucrări, număr lucrări / cadre didactice şi cercetători, reputaţie internaţională în cercetare şi număr lucrări cu colaborare internaţională). Informațiile pentru întocmirea ierarhiilor sunt furnizate de universităţi prin completarea platformei studiului Global Institutional Profiles Project (GIPP) dezvoltat de Clarivate Analytics, a datelor bibliometrice / scientometrice extrase din bazele de date Web of Science Core Collection, Scopus, Google Scholar, etc. şi prin interpretarea studiului privind reputaţia academică realizat prin intermediul Global Institutional Profiles Project (GIPP).

LĂSAȚI UN MESAJ