DISTRIBUIȚI

Revenirea la o viață normală, în situația în care incidența cazurilor de coronavirus a scăzut, este marcată de  un spectacol de teatru organizat de Universitatea de Vest din Timișoara. Este vorba de piesa ”Awakening”, care va fi interpretată atât pe scenă, în oraș, dar va putea fi urmărită și online.

Tema principală a spectacolului este să ne reamintească, dacă era necesară, că între pereții lumii virtuale nu există viață reală, nici comunicare și nici iubire. Spectacolul va avea premieră joi, 17 iunie, de la ora 19, pe scena din Piața Libertății, dedicată evenimentlor Facultății de Muzică și Teatru a UVT. De altfel, spectacolul face parte din seria „WePerform – Seri de Muzică și Teatru”. Din 18 iunie spectacolul va putea fi urmărit pe canalul de Youtube al UVT. Până atunci, puteți urmăi trailerul piesei aici. ”UVT propune comunității timișorene o serie de evenimente culturale premergătoare anului 2023, care se constituie într-un program «UVT2023 pentru TM2023», grupate sub genericul «La UVT, Cultura este Capitală!». În cadrul acestor evenimente, în această săptămână vă invităm să urmăriți premiera spectacolului ,«Awakening», o formulă artistică aparte, prin care talentații colegi și studenți din cadrul Facultății de Muzică și Teatru a UVT marchează prin spectacol un pas înainte spre ieșirea din izolarea peroadei de pandemie. Vă așteptăm în 17 iunie la premiera spectacolului ,«Awakening»”, spune rectorul Marilen Pirtea.

De regia artistă și scenariul piesei s-a ocupat profesoara Simona Vintilă. Alte două cadre didactice, Lavinia Răducanu, respectiv Gabriel Muzicaș, s-au ocupat de pregătirea vocilor și de pregătirea muzicală. Balerinul Alexandru Pintea, fost student al FMT și actualmente, la Opera Timișoara, semnează coregrafia. Filmul teatrului muzical ,,Awakening”  este realizat de către ,,Timișoara Film Society”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ