DISTRIBUIȚI

Cu un deficit de cazare recunoscut, Universitatea de Vest din Timișoara primește, deocamdată pentru un an, un cămin pe care să îl poată folosi, pe Calea Bogdăneștilor. Proiectul de hotărâre de consiliu local a trecut de voturile aleșilor locali.

Solicitarea pentru cămin a venit de la Universitatea de Vest, care mai are spații pe care le utilizează de ani buni pe Calea Bogdăneștilor, unde se fac cursuri la Teologie sau Psihologie. ”Universitatea de Vest din Timișoara a înregistrat o dezvoltare accentuată în ceea ce privește numărul și diversitatea de domenii și programe de studii oferite, precum și o creștere a necesarului de infrastructură și bază materială, prin urmare utilizarea imobilului solicitat este de strictă necesitate, având în vedere și faptul că acesta a fost modernizat și reabilitat periodic pentru activitățile didactice și de cercetare”, se arată în motivarea proiectului. Căminul se va folosi atât pentru activități didactice, cât și de cercetare, iar cheltuielile de comodat le va suporta universitatea/

UVT a cerut căminul pentru jumătate de veac, dar proiectul s-a supus la vot cu termenul de un an, în condițiile în care rețeaua școlară din preuniversitar se poate modifica și aleșii au preferat să fie precauți. ”Se aprobã atribuirea în folosințã gratuitã, pânã la data de 01.07.2021, cãtre Universitatea de Vest Timișoara, a imobilului (teren și Cămin nr.1) situat în calea Bogdăneștilor nr. 32/A, înscris în CF 424458 Timișoara, (CF vechi 104761 Timișoara) cu nr. top. 424458 (nr. top. vechi 26614/2, nr. top. Sarmeș 20660) și suprafața de 900 mp, terenul fiind proprietatea Municipiului Timișoara-domeniu public cu nr. inventar 4336 și valoarea de inventar 121500 lei, iar Căminul nr. 1, în regim S+P+3E și suprafața de 717 mp, fiind în proprietatea Statului Român și administrarea Municipiului Timișoara”, se arată în proiectul de HCL.

UVT mai are în construcție, de ani de zile, un cămin în zona Complexului Studențesc.

LĂSAȚI UN MESAJ