DISTRIBUIȚI

Cum luna iunie tocmai se încheie, Universitatea Politehnica din Timișoara pregătește admiterea la ciclul de licență, atât la facultățile la care se dă examen de admitere, cât și la cele la care se intră cu concurs de dosare. În vremuri de pandemie, UPT s-a adaptat și a creat, pentru înscrieri, aplicația Enroll.

Concursul este deschis absolvenților care au o diplomă de Bacalaureat sau una echivalentă cu aceasta. Condițiile de admitere sunt aceleași pentru cetățeni români, celor din statele membre Uniunii Europene, ale statelor membre ale Spațiului Economic European, precum și Confederației Elvețiene. UPT anunță că pentru toți aceștia, condițiile sunt egale, inclusiv taxa de școlarizare. La ciclul de licență, pentru anul universitar 2020-2021 s-au alocat distinct 100 de locuri pentru candidații de la licee din mediul rural. De asemenea, există locuri fără taxă, separate de celelalte, pentru cei de etnie romă.

Admiterea la Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Facultatea de Automatică și Calculatoare, Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale se face prin concurs cu probe de verificare a cunoștințelor. Înscrierile se fac în perioada 6-16 iulie. Cei care optează pentru evaluarea portofoliului vor primi rezultatele în 17 iulie, la ora 10. Cei ce merg mai departe, trec la proba interviului. Cei ce nu, dar au terminat un liceu cu specializarea de matematică-informatică sau științele naturii pot intra în concurs cu nota de Bac, la Matematică, Informatică sau Fizică (se poate alege cea mai mare) sau se pot înscrie la facultățile cu concurs de dosare.

Concursul de admitere la facultățile mai sus menționate va avea loc în perioada 18-19 iulie, iar rezultatele se vor afișa în data de 20 iulie, ora 10. Urmează trei runde de confirmări succesive: în 20-22 iulie, 23-24 iulie și 25 iulie 2020. Rezultatele finale se vor afișa în 25 iulie, ora 16. La celelalte facultăți din cadrul UPT, unde se face admitere pe baza concursului de dosare, perioada pentru înscriere este6-18 iulie, până la ora 13. Și în acest caz, vor fi trei runde de confirmări succesive, cu rezultate finale afișate în 25 iulie, ora 16.

Pentru învățământul la distanță (ID) și cu frecvență redusă (FR) înscrierea candidaților a început deja și continuă până în 18 iulie, când va avea loc concursul de dosare. Rezultatele vor fi afișate în 20 iulie, ora 10. Vor fi tot trei runde succesive de confirmări, cu rezultatele finale afișate în 25 iulie, ora 16. Confirmarea unui loc ocupat la buget se face prin depunerea diplomei de Bac în original.

LĂSAȚI UN MESAJ