DISTRIBUIȚI

Universitatea Politehnica va împlini la 11 noiembrie 100 de ani de la înființare și cu această ocazie îi provoacă pe timișoreni la un concurs de desen și fotografie. ”Politehnica prin ochii mei” va fi dotat cu premii totale de 10.000 de lei și a fost deschisă din 1 septembrie.

Concursul are două secțiuni. La secțiunea de desen/schiță este dedicată elevilor și studenților, pentru a-și ilustra viziunea proprie despre Politehnica. Doritorii trebuie să realizeze o lucrare în creion, pe o coală format A3. Lucrarea trebuie trimisă personal sau prin poștă sau curier la Biblioteca UPT, împreună cu formularul de înscriere, completat și semnat. Secțiunea de fotografie este deschisă elevilor, studenților, cadrelor didactice dar și absolvenților UPT.  Trebuie trimise maximum trei fotografii în format JPG, la o rezoluție de minimum 2000 de pixeli pe latura lungă, iar dimensiunea totală să nu depășească 15 MB. Pozele se trimit cu formularul de înscriere completat la adresa de mail concurs.foto@upt.ro.

Data-limită pentru ambele concursuri este 20 octombrie, iar în cazul desenelor trimise prin postă, aceeași zi e reper ca data poștei. După jurizare, se vor acorda premii și mențiuni în valoare totală de 10.000 de lei. Pentru fotografii, există și secțiunea premiilor de popularitate, care se vor acorda în baza voturilor online acordate pe pagina de Facebook a concursului. Acolo vor fi postate toate lucrările trimise. Rezultatele vor fi anunțate la 11 noiembrie, când se va și organiza o expoziție cu toate lucrările.

Iată componența juriilor pentru cele două secțiuni:

– Secțiunea desen/schițe – Grigore Arbore Popescu- director Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică – Veneţia, conf.dr. George Păunescu, artist plastic – Universitatea București, as.dr.arh. Drăgan Dragomir – Președinte OAR filiala Timiș, lect.dr.art.pl. Vlad Ardeleanu – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, lect.dr.arh. Cristina Maria Povian – Facultatea de Arhitectură și Urbanism;

– Secțiunea fotografie – Conf.dr.arh. Cătălina Bocan – Facultatea de Arhitectură și Urbanism a UPT, lect.dr.ing. Ciprian Dughir – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, Constantin Duma – Agerpres, as.dr.arh. Ovidiu Micșa – Facultatea de Arhitectură și Urbanism, Lucian Ronkov – Biroul Imagine UPT.

Regulamentul concursului și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul Universității Politehnica Timișoara (www.upt.ro) și pe pagina de Facebook dedicată competiției (https://www.facebook.com/Politehnicaprinochiimei/).

 

LĂSAȚI UN MESAJ