DISTRIBUIȚI

Din 2016, Universitatea Politehnica din Timișoara premiază la final de an excelența în cercetare. Decernarea premiilor se face în timpul serbării de Crăciun, iar pandemia din acest an nu i-a făcut pe cei din UPT să renunțe la premii.

Premiile se acordă masteranzilor, doctoranzilor, dar și tinerilor cercetători care au cele mai multe lucrări științifice publicate. Se acordă diplome, plachete, dar și granturi în valoare de 1000 de euro, acordate din fondurile proprii ale universității. Chiar dacă în acest an nu s-a mai făcut nicio serbare de Crăciun, în 15 decembrie, instituția de învățământ superior a dat premiile, într-un cadru restrâns, lângă bradul împodobit din holul bibliotecii, pe acordurile colindelor interpretate de corul Politehnicii. Amfitrionul festivității a fost prorectorul Sorin Mușuroi. Alte cadre didactice din Poli au dat, pe rând, premiile.

Alina Dumitrel, prorector UPT, a oferit premiul „Excelență în Cercetare”, la categoria masteranzi, Deliei Anca Boțilă. Radu-Emil Precup, directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat, a oferit premiul „Excelență în Cercetare”, la categoria doctoranzi, inginerei Melinda Vajda. Liviu Marșavina, prorector UPT, a oferit premiul „Excelență în Cercetare”, la categoria tineri cercetători, sub 40 de ani, inginerului Bogdan Groza.  S-au dat în acest an de Centenar și trei premii noi.

Daniel Dan, prorector UPT, a înmânat premiul „Excelență în Internaționalizare” profesorului Claudiu Albulescu, directorul Departamentului de Relații Internaționale, pentru eforturile depuse în vederea restructurării și coordonarea activității departamentului. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector UPT, a a oferit premiul „Excelență în Digitalizare”  Dianei Andone, directorul Centrului de e-Learning UPT, pentru întregul efort depus și sprijinul acordat în vederea trecerii procesului educațional de la sistemul tradițional la cel online.

De asemenea, rectorul Florin Drăgan, a acordat un premiu special, „Premiul Centenar”, instituit cu ocazia celor 100 de ani de la înființarea Universității Politehnica Timișoara,  academicianului Ion Boldea, pentru excelență în activitatea academică și de cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ