DISTRIBUIȚI

După ce le-au fost validate dosarele de candidatură, cei din USR-PLUS și-au prezentat echipa de 16 nume pe care le propune pentru Consiliul Local Timișoara. Dominic Fritz și oamenii săi promit că dacă vor câștiga alegerile, vor fi un altfel de legislativ local, o echipă, și nu doar consilieri executanți.

Candidatul la funcția de primar spune că oamenii au șansa între a alege între vechi, adică Nicolae Robu, sau inovator, adică Dominic Fritz. ”O echipă de profesioniști, cu idei inovatoare, dar realiste, cu picioarele pe pământ, dar ambiții mari pentru Timișoara. Timișorenii în 27 septembrie vor lua o decizie, între un primar care trăiește în trecut, cu idei din trecut, cu soluții din trecut care creează probleme noi, sau un primar al viitorului, profesionist, cu o echipă în spate, care vrea din nou să deschidă administrația timișoreană spre cetățeni, care vrea din nou ca cetățenii Timișoarei să fie nu doar reprezentanți în consiliul local, și nu doar câțiva oameni care doar îl ascultă pe primar”, spune Dominic Fritz despre echipa USR-PLUS.

Dan Reșitnec spune că aleșii locali USR nu vor fi doar simpli executanți, care să voteze obedient proiectele de hotărâri de consiliu local propuse de primar. ”Se vede clar o diferență între politica veche și politica nouă. La PNL, domnul Robu și-a pus cu mâna lui consilieri locali și județeni care să-i îndeplinească toate dorințele. Iar la CJT, chiar unii oameni cu condamnări penale (n.r. Călin Roman). Avem o listă de consilieri diversificată, în care experiența se îmbină cu energia tinereții. Avem soluții pentru acest oraș, la care majoritatea oamenilor din această echipă au contribuit, cu competența lor”, spune Reșitnec.

Rodica Militaru l-a descris pe Dominic Fritz ca omul perfect în jurul căruia se poate coagula o echipă. ”Colaborez cu Dominic de la începutul anului 2019 și m-a uimit capacitatea sa de analiză și sinteză, rigurozitatea fantastică, dar și respectul și empatia pe care le are pentru toți oamenii. Dominic este omul care știe să adune în jurul lui specialiști. Sunt foarte mulți oameni în afara partidului care știu că pot colabora ușor cu Dominic. Timișoara are nevoie de un nou început, de un primar și o echipă de consilieri care să facă ce este mai bun pentru acest oraș”, a spus Rodica Militaru.

Vlad Boldura spune că aleșii locali USR-PLUS vor relaționa cu deschis cu cetățenii. ”Actualul consiliu local a pierdut de mult timp legătura cu cetățenii care i-au votat. Acesta este lucrul pe care vrem să-l schimbăm. Vrem să ne asumăm rolul plin de consilieri locali și să refacem legătura cu cetățenii orașului. Vrem să fim acei consilieri locali care să-și redeschidă agendele, timpul și modul de lucru către oamenii din oraș și să participe cu adevărat la luarea deciziilor”, a spus Boldura.

Aida Szilagyi a criticat actualul consiliu local, unde spune că aleșii nu iau niciodată cuvântul. ”Mă pregătesc să devin consilieri local ți am asistat la ședințele de consiliu local în repetate rânduri. La un moment dat am crezut că participanții sunt muți, pentru că ședință de ședință nu le-am auzit glasul. Am observat că funcționează ca un aparat de vot ala ctualului prima rși votează orice propunere a primarului”, a punctat Szilagyi.

Iată principalele nume de pe lista USR-PLUS:

 1. Dan Reșitnec
 2. Andrei Meșter
 3. Ruben Lațcău
 4. Rodica Militaru
 5. Vlad Boldura
 6. Răzvan Negrișanu
 7. Răzvan Stana
 8. Ana Munteanu
 9. Aida Szilagyi
 10. Ovidiu Merean
 11. Paula Romocean
 12. Florin Ilca
 13. Jorge Gonzalez
 14. Mihaela Rusu
 15. Cătălina Jahn
 16. Lucian Tuică
 17. Mihai Oancea

 

LĂSAȚI UN MESAJ