DISTRIBUIȚI

Cei de la USR continuă valul de promisiuni electorale cu o normalizare pe capitolul Sport. Candidatul la funcția de președinte al CJT, Cristian Moșș, și Sorin Șipoș, pe listele pentru un loc de consilier, spun că trebuie schimbată radical abordarea autorităților pentru acest domeniu.

Cristian Moș spune că Stadionul ”Dan Păltinișanu”, aflat într-o stare avansată de degradare, arată că CJT nu știe să gestioneze infrastructura sportivă și sportul în general. „Stadionul «Dan Păltinișanu» este un exemplu clar care arată neputința actualei administrații și arată distanța uriașă între vorbe, declarații și fapte Cu oameni vechi, nu vom putea face niciodată lucruri noi și nu vom putea face niciodată lucrurile altfel. Chiar dacă îi rotim între ei, rămânem tot la stadiul în care ne aflăm de mulți ani. Stadionul «Dan Păltinișanu» a fost mereu un ping-pong între domnul Dobra și domnul Robu. Faptic, este exact cum a fost în fosta campanie electorală. Domnul Dobra a venit aici cuprins de o adevărată euforie, cu administratorul Romeo Malac, și a anunțat demararea unui studiu topo. Ne lăudăm că un studio topo! Mie personal mi-ar fi rușine să mă laud cu asemenea lucruri!”, a spus Cristian Moș.

Candidatul la șefia CJT a mai precizat că sportul este un domeniu ”neprielnic” cu politicienii, deoarece nu se poate să te lauzi cu ce fac alții, lucru cu care s-a contrazis cu Sorin Șipoș, și nu poți îngrășa porcul în Ajun. ”Facem o echipă performantă într-o anumită localitate, vine cineva din domeniul politic și se laudă. Nicio firmă privată nu va veni să sprijine acea echipă pentru ci cineva din mediul politic se va lăuda cu acea performanță”, a spus useristul, care l-a criticat pe Dobra, profesor de sport, că nu se pricepe la sport. Moș a vorbit despre importanța creării unei piramide pentru performanță, dar și despre importanța unei viziuni pentru sport. Moș a punctat și faptul că sportivi din oraș au salariile plătite cu întârziere, situație întâlnită la clubul primăriei SCM Timișoara. Useristul a comis din nou și gafe și a spus că sportivii din Timiș se pregătesc în Serbia. Cazuri,e sunt foarte rare, un exemplu fiind tenismenul Nini Dica, care merge și la o academia din Belgrad.

Tocmai din zona clubului SCM, mai precis, din preajma secției de handbal, vine Sorin Șipoș, candidat al USR pe listele pentru consilieri județeni. Șipoș conduce ONG-ul Academia de handbal, care are un parteneriat cu SCM Timișoara și practic, demonstrează că nu e real că nimeni din mediul privat nu vine lângă un club de drept public, adică ceea ce a declarat Moș, cu Șipoș lângă el! Șipoș a vorbit și el despre importanța infrastructurii. ”Știm cu toții că o infrastructură sportivă modernă aduce mai mulți spectatori și funcționează și ca o resursă turistică. Este foarte importantă crearea unei astfel de infrastructuri sportive”, a spus Șipoș, care a dat exemplul Sălii de Sport „Mircea Albu”, una care nu a mai modernizată de 15 ani, unde parchetul sare, iar copii sunt nevoiți să joace acolo baschet sau volei.

Șipoș a prezentat mai multe idei pentru renașterea sportului în zonă, precum atenția pentru sport în zona rurală, o importanță acordată Săptămânii europene a sportului, crearea unor mecanisme de autonomie financiară, două târguri sportive organizate pe an, campanii de promovare a sportului, proiecte specific,e precum un panou de baschet în curtea fiecărei școli, cum e la sârbi, facilități de parteneriat cu entități din afara țării, cum are Acamidea de handbal cu Pick Szeged, dar și acordarea de burse sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ