DISTRIBUIȚI

Piesa de teatru ”V.I.P. – Very Isolated Person”, se va juca la Teatrul German de Stat din Timișoara joi. Ulterior, piesa va fi interpretată și la Festivalul Internațional Off Europa din Leipzig.

Este vorba de o piesă adaptată după ”Pescărușul”, de Cehov, o formă de adaptare liberă. Poesa e regizată de Olga Torok și Paula Lynn Breuer. Tema centrală sunt experiențele dureroase ale actorului în raport cu lumea înconjurătoare. Între Nina și Olga se constituie un dialog de întrebări și răspunsuri, iar spectacolul e interactiv, inclusiv cu publicul. La Teatrul German, spectacolul se joacă joi, de la ora 19,30, iar apoi, în 17 martie, piesa se va juca la Festivalul Internaționall Off Leipzig. Reprezentanția va fi în acest caz pe Zoom, de la ora 21, căci festivalul a fost programat în online, pe fondul pandemiei. Spectacolul a fost selectat pentru festiva anul trecut, în urma Festivalului Național de Teatru, de către Knut Geißler. La eveniment vor mai piese din Elveția, Polonia, Israel, Ungaria, Cehia, Slovenia și Italia.

Olga Torok face parte și din distribuție. ”Spectacolul în varianta scenica a însemnat pentru mine conștientizarea și prelucrarea perioadei nesigure prin care am trecut și prin care încă trecem. Cum să fac față situațiilor neprevăzute, să mă ascund, să evadez, să merg cu capul înainte, să mă dau bătută? Eu m-am lăsat copleșită, pentru că astfel m-am putut ridica din nou. Spectacolul e deosebit de altele în care am jucat prin faptul că sinceritatea lui depășește felul clasic de joc, și astfel devine autentic, periculos și foarte aproape de public. Varianta online, de pe Zoom, a spectacolului a fost concepută cu gândul de a experimenta o sală de teatru virtuală, în care publicul să fie aproape de mine și să poată trăi deoadată cu mine acțiunea scenică. O joc pe Nina din Pescărușul lui Cehov, dar în același timp textul ei îmi dă posibilitatea să intervin ca Olga, actrița. Este o dezbatere între emoționalitatea Ninei și raționamentul meu”, spune Olga Torok.

Bilete pentru joi se gpsesc aici. Reprezentanția din 17 mai va putea fi văzută aici.

LĂSAȚI UN MESAJ