DISTRIBUIȚI

Cortina a căzut în sfârșit peste Liga și a căzut în mod fericit pentru Ripensia. Formația timișoreană s-a impus cu 1-0 în restanța cu Farul, după golul marcat în minutul 66 Sokovic. ”Marinarii” lui Ianis Zicu au dominat mai degrabă jocul, ia reușita a venit după o eroare a portarului, dar timișorenii nu au rămas datori deloc la capitolul dăruire, pentru care au meritat cele 3 puncte.

De altfel, cu o mare nevoie de puncte, timișorenii au jucat curajos de la început. Presiunea la poarta lui Dur-Bozoancă s-a simțit datorită lui Sokovic și Neagu. Farul a avut și ea o replică importantă. În minutul 18, Banyoi a reușit să obțină un corner, iar după executarea fazei, balonul a ajuns tot la atacantul dobrogenilor, care a tras bine la poartă din careu. Balonul a căzut din transversală pe linia porții, fază la care oaspeții au reclamat și un henț la Fridrich. De altfel, Farul a apăsat tot mai intens pe ”padala” ocaziilor, fără a putea să-l păcălească pe Ștefan Dobre, nici prin Bârnoi, nici prin Cărăruș. Farul a protestat și pentru că deși avea un alt avertisment, Coulibaly nu a fost eliminat la un henț la care era evident că nu se putea da o eliminare. Repriza s-a terminat cu o altă ocazie bună a timișorenilor, irosită de Neagu.

Un aspect important de punctat că e Farul a avut patru rezerve și nu a făcut nicio schimbare, dar, cu toate acestea, a tras și a continuat să pună presiune și în repriza a doua. Ocaziile oaspeților au continuat prin Bârnoi, Carabela sau Greu. La timișoreni, tot Neagu a fost cel mai periculos, până în minutul 66. Atunci, la o fază la care Dur-Bozoancă a ieșit hazardat, Sokovic, bine plasat, a înscris cu capul din fața careului mic. Cu golul primit, Farul a continuat să mai aibă ocazii, dar tot fără vreo cale de a-l învinge pe Dobre. Pe final, în minutul 82, Tudorache a bifat o ratate exasperantă, după ce a făcut o cursă cu mingea până în careu, iar acolo, deși dacă nu pierdea un tempo ar fi avut cu siguranță prim-plan-ul, dar a ”reușit” să nu se debaraseze în timp util de minge în poartă, până când portarul a prins-o.

Ripensia Timișoara: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic, Fridrich – Val. Macrițchii, Coulibaly (Stoi 46′), Al. Neagu (cpt.)(Al. Popovici 70′), Vasluian (Gladun 58′) – Mih. Ene (Vl. Tudorache 58′), Sokovic (Golda 90+1′)

Farul Constanța: Dur-Bozoancă – Greu, Antoche (cpt.), Cărăruș, Carabela – Rob. Silaghi, Ant. Cruceru, Bîrnoi – Hordouan, Banyoi, Măzărache

Cosmin Petruescu a admis foarte corect că echipa sa a avut parte și de șansă. ”Este o victorie extrem de importantă, muncită, dar, în același timp, trebuie să recunoaștem că am obținut-o cu foarte multă șansă. Am obținut o victorie după un joc pe care l-am jucat cu inima, cu sufletul, cu atitudinea corespunzătoare și aici red eu că s-a făcut diferența. Am întâlnit o echipă Farul extrem de motivată, extrem de bine pusă în teren și care ne-a pasat foarte mult. Senzația de pe margine a fost că au o viteză în plus față de noi. Am încercat să contracarăm jocul lor printr-o organizare și printr-o organizare defensivă cât mai bună, cu dublaj permanent. Pentru asta a fost nevoie să alergăm foarte mult, lucru pe care l-am și făcut. Una peste alta, extrem de importante sunt punctele, în contextul general al clasamentului”, a spus Petruescu.

Ianis Zicu a precizat că echipa sa a jucat bine, dar ar fi trebuit să fie mai bătăioasă după golul primit. ”O partidă grea, pe un teren noroios. Am controlat în mare parte jocul, am avut situațiile mai clare. Până în momentul în care am primit golul am fost echipa mai echilibrată, din punct de vedere fizic, tactic, am reușit să deținem controlul partidei și, din păcate, nu am reușit să marcăm. La prima eroare a noastră personală, pentru că a greșit Dur-Bozoancă, că a ieșit târziu din poartă, dar nu lucrul acesta mă deranjează, ci faptul că după acea eroare și după golul primit, jucătorii au intrat într-o stare de depresie, să spun, pentru că un meci nu poate să se termine când marchează adversarul. Întotdeauna trebuie să joci, nu sunt toate partidele la discreția ta să poți să conduci partida. Per total, sunt mulțumit de joc, dezamăgit de rezultat, și îmi pare rău că nu reușim să rămânem pe locurile de play-off. Urmează o vacanță. Să vedem ce va urma”, a a punctat Zicu.

Ripensia va avea primul antrenament din noul an în 11 ianuarie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ