DISTRIBUIȚI

Ripensia Timișoara s-a impus cu 8-1 în amicalul jucat sâmbătă la prânz cu Avântul Periam, pe sinteticul de la Baza 2. A fost un meci destul de accesibil mai ales în a doua parte a sa pentru roș-galbeni, în condițiile în care Periamul nu se rușinează să recunoască că are un stat de club semi-profesionist.

La fel ca la precedentele amicale hibernale din Timișoara, și al aceasta a fost multă nervozitate nejustificată. În condițiile pandemice, arbitrii lipsesc, iar Mirel Pacialoiu conduce toate amicalele din oraș de la centru. Au fost două reprize de câte 50 de minute. Ion Vasluian a deschis scorul în minutul 25, iar până la pauză a mai marcat și Cristian Pădurariu. În parte aa doua, Mihai Ene a marcat pentru 3-0, iar golul de onoare al gazdelor l-a marcat imediat Flavius Tulcan. Vântul puternic a bătut mult pe direcția de atac a ripensiștilor spre finalul de joc, astfel că au marcat

prin Vlad Tudorache, Alexandru Popovici de două ori, Alexandru Neagu și Mihai Ene.

Ripensia Timișoara: Dobre, A.Macrițchii, Țieranu, Rogac, Fridrich, Stoi, Călin-Vasluian, Golda, Piftor-Pădurariu

Au mai intrat: Lalic, Velcea, Mikloș, Maric, Țieranu, Gladun,  V. Macrițchii, Neagu,  Popovici, Ene, Tudorache, Soković, Sturzu

Avântul Periam: Ciui, Blaga, Artimon, Bobu, Mayer, Olteanu, Oancea, Mânecan, Gălățanu, Ciobănică, Toma.

Au mai intrat. Tulcan, Laza, Dobre, Vidican, Trandu, Moldovan, Chistrugă

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de amicalul câștigat, după cel cu Fortuna Becicherecu Mic. ”Mă bucur că au reușit să înscrie atacanții. O mișcare bună, o transpirație bună, un antrenament bun cu mingea. Îmi doream un adversar de Liga 3 și atât timp cât au putut să alerge, consider că ne-am atins obiectele pe care ni le-am propus. Pe final de joc, normal că echipa adversă a căzut puțin și atunci s-a făcut diferența. Dar chiar mi-a plăcut Periamul, în special în prima repriză, se vede că au câțiva jucători care au activat în eșaloanele superioare. Mă bucură frecvența acțiunilor de poartă pe care am avut-o. La minusuri, sperăm să nu fie gravă accidentarea lui Radu Rogac”, a declarat antrenorul ripensist.

Marius Stanache a explica statutul echipei sale. ”Noi suntem la început de drum în returul acesta de campionat. Avem patru antrenamente săptămâna asta, plus jocul de astăzi. Am întâlnit astăzi o echipă dintr-un nivel superior nouă. Suntem la început. Noi avem la club un nivel de fotbal semiprofesionist. Băieții noștri și lucrează. Sunt mulțumit de prima repriză cum s-au prezentat, cum s-au acomodat cu efortul. Așteptăm întăriri. Avem și două plecări importante, Paulevici a semnat cu Lipova, iar juniorul Tismoranru s-a întors la echipa de elită a Ripensiei. Ne mai trebuie un portar, am un singur portar. Ulmet a renunțat la fotbal pentru serviciu. Mai e nevoie de un fundaș central și un atacant”, a spus antrenorul Periamului.

De luni, Ripensia e în cantonamentul centralizat de la Buziaș.

LĂSAȚI UN MESAJ