DISTRIBUIȚI

În acest an, începe o nouă lărgire de străzi în Timișoara. Primăria vrea să lărgească la patru benzi străzile Ion Zaicu și Aristide Demetriade, care străbat orașul din zona centrală, pe lângă calea ferată, până la bariera de la Pădurea Verde.

Pentru ca șantierul să înceapă, mai e nevoie de avizul de la Agenția de Mediu. ”Am depus la Agenția de Mediu proiectul de extindere la patru benzi a străzilor Pictor Ion Zaicu și Aristide Demetriade. Este un proiect foarte important. Studiul de fezabilitate este aprobat, air proiectul va fi cuprins în programul de dezvoltare din acest an. Va rezulta un bulevard superb, cu patru benzi, piste de biciclete, trotuare civilizate, aliniamente de copaci pe toată lungimea, cred că sunt vreo 7 km”, a spus primarul Nicolae Robu.

Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 8 luni. Proiectul va începe cu bani de la bugetul local. ”În măsura în care vor apărea oportunități de finanțare, le vom folosi, dar noi nu stăm după oportunități. Îi dăm drumul pe bugetul local, pentru că este extrem de important acest ansamblu de străzi. Nici nu erau folosite aceste străzi. Printr-o intervenție de forță maximă, mai mult am făcut reparații și am transformat acest ansamblu de străzi, minimal, pentru ca aceste străzi să fie folosite”, a mai spus Robu.

Valoarea totală a proiectului este de 49.934.527 de lei.

foto: tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ