DISTRIBUIȚI

După ce s-au finalizat înscrierile pentru alegerile ”reluate” din PNL Timișoara, cei din tabăra susținătorilor lui Raul Ambruș au emis un comunicat prin care arată că structurile centrale ale partidului au interzis suspendările celor 20 de membri, în contextul ”circului” electoral. Așadar, însuși Raul Ambruș are drept de a candida, asta dacă nu se decide că Biroul Politic care a decis aă alegerile din 3 iulie nu au fost statutare.

Comisia de Organizare a Congresului PNL, condusă de Theodor Stolojan, a trimis un răspuns în care subliniază că nu doar excluderile sunt interzise până la 25 septembrie, ci și suspendările. ”Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara informează opinia publică despre decizia nr. 4 din 8 iunie 2021 a Comisiei de organizare a alegerilor din PNL, care ne-a fost comunicată astăzi, 26 iulie, care prevede că «în perioada desfășurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile, excluderile și suspendările membrilor din baza de date, cu excepția prevederilor art.22, pct.2, lit. e-i». Facem precizarea că niciun coleg suspendat nu se regăsește în situația de la art.22, pct.2, lit. e-i, care se referă la pierderea calității de membru al PNL prin retragere, radiere sau excludere în caz de deces, condamnare penală definitivă, care urmare a stabilirii de către instanțele de judecată a calității de colaborator al Securității sau interzicerea exercitării drepturilor cetățenești prin hotărâre judecătorească. Prin urmare atragem atenția conducerii județene interimare a PNL Timiș că deciziile de suspendare ale colegilor noștri sunt nestatutare, așa cum Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a susținut de la bun început”, transmit cei din Biroul Plitic Local ales la data de 3 iulie.

Raul Ambruș, contracandidatul lui Cosmin Tabără, spune că se arată din nou că Alin Nica, care este sfătuit de Dănuț Groza și Bogdan Ghelbere, a luat noi decizii nestatutare. Nica îl susține pe Cosmin Tabără pentru PNL Timișoara și pe Florin Cîțu pentru șefia partidului la nivel național. ”Cred că este momentul să ne oprim din toată mascarada pusă în scenă de oameni care nu știu să piardă. Acum se întâmplă exact ceea ce noi am susținut de la bun început, că propunerile sau deciziile luate de către președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica sunt nestatutare. Îmi exprim regretul că sute de colegi de partid au fost ținuți într-o tensiune inacceptabilă aproape o lună de zile, când calea normală, firească, era să așteptăm deciziile forurilor superioare ale PNL. Cred că toată lumea a înțeles că PNL Timișoara este o organizație cu personalitate, verticală, cea mai puternică a PNL Timiș și care nu se lasă târâtă în jocuri mărunte puse la cale de oameni mici, care sunt gata să sacrifice orice pentru interesele lor meschine și care nu au curajul să-și privească colegii în ochi așa cum s-a întâmplat în data de 3 iulie când au părăsit ședința de alegeri. Mulțumesc membrilor PNL Timișoara că au avut încredere în echipa aleasă pe 3 iulie, pentru susținerea necondiționată și pentru unitatea pe care au arătat-o în aceste momente grele”, spune Raul Ambruș.

De altfel, de când a venit la conducerea PNL, Alin Nica a mai suspendat și alți membri din partid. Este vorba de Alin Popovici și Călin Roman, care nu au ascultat cerința șefului de a-și da demisia din postura de consilerii județeni, cum au făcut Nicolae Bitea și Cosmin Buboi. Cei doi au dat decizia în judecată. Ulterior după circul cu alegerile au fost suspendați Adrian Aldea, Răzvan Almăjan, Marius Bâlba, Flavius Bâlba, Cosmin Cocian, Adrian Colhon, Andrei Diaconu, Adrian Faur, Vlad Golumbu, Sorin Iacobici, Cătălin Iapă, Mădălin Gheorghe, Darius Mariș, Cristian Miclăuș, Mirel Pop, Vasile Rușeț, Alin Sîrbu, Andrei Săvulescu, Raul Ambruș și Liviu Cocean. Propunerea de suspendare se luase și pentru parlamentarul Claudiu Chira.

În ceea ce privește alegerile la PNL Timișoara, s-au înscris pentru funcția de președinte Cosmin Tabără și alți opt oameni din cealaltă tabără, între care și Raul Ambruș. Dacă alegerile se vor reorganiza sau nu, depinde de decizia Curții de Onoare și Arbitraj a PNL, care va invalida sau nu Biroul Politic creat de Nica pentru a-i face toate ”poftele” politice. ”Miza” lui Ambruș de a avea încă șapte colegi în cursă cu el e numărul de membri în organizarea alegerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ