DISTRIBUIȚI

ASU Poli Timișoara a disputat luni primul amical, cu Pobeda Dudeștii Vechi. Alb-violeții s-au impus cu 6-1, după ce au ratat și multe alte ocazii. Nu au lipsit nici momentele tensionate, iar la o fază mai dură, chiar antrenorul Dan Alexa a intrat în teren.

Contrele dintre jucători au apărut încă din debutul partidei. După primele minute, Alexandru Munteanu l-a lovit cu palma pe Narcis Damian, care a replicat printr-o lovitură mai dură. Atunci, Dan Alexa a intrat pe teren și a mers până acolo și l-a întrebat pe Damian dacă vrea să fie ”smardoi”. Altfel, fotbalistic, Poli a dominat tot meciul, cu o sumedenie de ocazii ratate la poarta adversă. S-au jucat două reprize de 50 de minute, iar Petre Ivanovici a deschis scorul în minutul 36.

Ulterior, în repriza secundă, după 11 minute, Dorin Codrea a majorat diferența, după un gol cu capul. A urmat imediat un gol înscris de Rareș Bîrlovean, pentru ca Doru Andrei să înscrie pentru 4-0. Denis Radu și-a înscris și el numele pe lista marcatorilor. Deocamdată, Romario Rus nu a fost utilizat, deoarece mai trebuie să se pregătească, dar a jucat jumătate de oră sârbul Pavle Radunovic, care a marcat de la 11 metri. Pe final, Gurguș a marcat golul de onoare, iar Pobeda a mai rata un penalty, prin Manea.

ASU Poli: Hindrich – Jurj, Mera, Scutaru, Popovici, Munteanu, Casado, Ignea, Coadă, Ivanovici, Axente

Au mai intrat: Păduraru, Sofran, Bocșan, Bîrlovean, Pamfile, D. Andrei, D. Radu, Gașpar, Manea, D. Codrea, Plazonja, Radunovic. Iosif

Pobeda Dudeștii Vechi: Toma, Popovici, Slabu, Oneț, Demian, Briciu, Sârbu, Schinteie, Boboiciov, Rusu, Grigore

Au mai intrat:  Ienovan, Paraliov, Bogdan, Telecican, Radovan, Gurguș

Alexa a recunoscut că echipa are probleme la finalizare. ”Ca și prim test, am avut ritm. Avem probleme în momentul de finalizare. Din păcate, avem aceeași problemă. Mai sunt lucruri de pus la punct. Dar, ne interesa foarte mult să pregătim meciul de joi, al doilea amical. Le mulțumim celor de la Dudești pentru că au venit aici. Noi aveam nevoie de un meci, să închidem un prim ciclu de pregătire. Am încercat să dăm minute tuturor tinerilor. Sunt jucători tineri care m-au mulțumit foarte mult. Au crescut foarte mult și sper să crească în continuare”, a declarat Alexa.

Lotul alb-violeților e gata, iar antrenorul spune că nu vor mai fi plecări sau sosiri. ”Deronja nu s-a mai prezenat la pregătire. Urmează să reziliem cu el și lucrurile sunt foarte clare. În momentul acesta nu mai vine nimeni. Trebuie să mai intre  și Rus. Rus face pregpătirea treptat. Lui Pavle am vrut să-i dăm 30 de minute. Oricum la el durează foarte mult cu actele. Încercăm să ridicăm moralul atacanților, pentu că avem nevoie. Am înscris puține goluri în prima parte a campionatului și asta e o problemă reală la noi”, a mai spus ”Chirurgul”.

Pobeda a venit la acest meci fără alte antrenamente prealabile. ”A fost primul meci după o inactivitate de 4 luni. Ne-am adunat prima oară, am încercat să ne ridicăm la nivelul așteptărilor. Avem o echipă destul de bună, am câștigat anul trecut Cupa României și chiar le-am și zis băieților că după atâta timp, să avem în minte să jucăm un fotbal frumos. Eu zic că după 50 de minute, s-a jucta bine, a fost 1-0, echilibrat. Ne-au dominat, am stat bine în teren, ne-am apărat destul de bine. Eu zic că ne-am rpezentat acceptabil”, a declarat antrenorul Pobedei, Daniel Vasilcin.

Antrenorul a vorbit și despre momentele tensionate, care au fost mai multe de-a lungul meciului, mai ales că a existat doar arbitru de centru, nu și tușieri. ”Poate din cauza vremii, că este o vreme mai urâtă, mai mohorâtă așa, și jucătorii au fost un pic mai agitați. Jucătorii de la Poli poate vin după o pregătire de semi-cantonament și au venit un pic nervoși și au mai ieșit un pic discuții”, a mai spus Vasilcin.

Poli are un nou amical joi de la ora 13, la Reșița, cu CSM.

LĂSAȚI UN MESAJ